avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Avocatnet 2011: Despre copilărie...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Avocatnet 2011: Despre copilărie...

...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Buna seara,

Frumos subiect,ma face sa zimbesc amintindu-mi cite nebunii-frumoase am facut.Vacantele le petreceam la tara,undeva linga Pitesti la bunica favorita.Spun favorita pentru ca ne lasa sa facem tot ce doream,si rareori ne certa dar si atunci era blajina.
* Ma urcam in cei mai inalti copaci,dar era "o tragedie cind trebuia sa cobor",nu odata au trebuit sa "intervina" vecinii pentru a ma putea cobori,dar uitam destul de repede teama de coborire,si o luam de la capat...
* Mergeam impreuna cu verii mei la "girla"si stateam in apa pina invineteam.De multe ori se facea aproape seara cind ne intorceam acasa,sarind peste masa de prinz,in schimb mincam fructe de tot felul ( destul de crude).

Am avut o copilarie foarte frumoasa,vacante excelente la bunica mea.... :dance3:
Carti multe, vacante la bunici, saritul coardei, elasticul, sotronul, patine cu rotile, bicicletele pegas, guma de mestecat cu surprize aduse de la sarbi, blugi luati de la mica publicitate, bananele si fructe mediteraneene care credeam ca sunt doar iarna, cozi interminabile la orice, telefonul cu disc, cuplajul, telefoanele publice cu fise, radioul rusesc unde se asculta vocea americii si Europa libera, cele 2 ore de program tv, sambata si duminica mai mult, emisiunea un zambet pe 16 mm, filmele chinezesti si indiene din cinematografe, gradinile de vara unde rulau filme seara, semintele la cornete si totusi am avut o copilarie cu mult farmec!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiftele din noroi

Ingrediente :
- praf , din acela fin , granulatie 0, 5 mm
- apa de ploaie sau din casa

Se amesteca omogen cele doua ingrediente , cu un batz si apoi se formeaza bile , de marimea unei mingi de ping-pong.
De la o distanta de cca 5-6 m se arunca cu putere pe zidurile caselor(sau bloc) . Daca se respecta granulatia amintita mai sus, garantat ca rezista cateva zile lipite pe pereti .
la coada la alimentara imi placea, ca oamenii discutau, pe soptite, ce auzeau pe la "europa libera" si "vocea americii", asa ca ma asezam la rand fie ca ajungeam sa cumpar, fie ca nu. Ce naivi puteau fi adultii de atunci, vorbind fara retineri fata de copii!
Imi amintesc prima tigara, la 5 ani, sub sala de scanduri, tapul cu tigara aprinsa in gura, chiuiala de fiecare seara, in mijlocul drumului (pe atunci erau putine masini in sat, doar primarul, gestionarul de la magazinul din sat si inca vreo cinci "instariti").
Acasa, strada era permanent plina de copii, toti stiam totul despre fiecare si parintii nostri ne dadaceau pe toti la fel, fara ca vreunul sa se simta ofensat ca i-a certat cineva odrasla si ca i-a subminat autoritatea ...
La bunici, imi placea cand se facea magiunul in curte, pe pirostrii, iar noi spargeam nucile . Evident ca trebuia sa spargem dublu fata de cat se folosea la magiun, ca ... na! eram copii si mancam ca termitele tot ce insemna sambure.:">
Cand se facea porumbul de copt, destul de des coceam, evident, din gradina cap-ului, mancam prunele verzi sau adunam ciuperci din padure. Aveam, totusi, grija sa nu le pregatim noi, ca nu eram siguri daca sunt toate comestibile, asa ca treceau pe la ctc-ul vreunui parinte, apoi la oala.
Culegeam mure si macese pe care le vindeam padurarului, cand ramaneam fara bani de brifcor, vindeam sticlele din trei camari (puneam laolalta) si mai cumparam si biscuiti "voinicel".
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
elena138, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilarie...da..un subiect cu aroma de " acadea" ...
Imi aduc aminte de vacantele petrecute la bunicii mei, de mirosul teiului din curtea lor, de rosiile uriase din gradina, de oala cu branza de burduf adusa de la stana, de mirosul absolut special al cozonacilor din cuptorul de pamant, de musculitele de pe etamina, de rugaciunea "Tatal Nostru" care mi se parea atat de greu de tinut minte....de iezii cu boticul roz , de papusile din " papusoi. "...
Imi aduc aminte insa din pacate si de cozile de la alimente, de ratia de ulei si unt, de programul Tv plin de ode si imnuri, de efortul parintilor mei de a-mi asigura un trai mai bun..de desenele animate alb -negru " taurasul Fernandel" si " iepurasul Bocanila "...
Imi aduc aminte de o copilarie petrecuta in fata pianului ,de bucuria cu care il asteptam in fiecare an pe Mos Craciun....de mirosul proaspat de cetina al
bradului...
Multumiri @ Ovi pentru acest subiect:vishenka: , chiar mi-a facut placere sa-mi duc aminte de cateva momente din copilaria mea..
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
Demisie! Ana Muntianu Ana Muntianu Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv. Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)