avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Avocatnet 2011: Despre copilărie...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Avocatnet 2011: Despre copilărie...

...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cu siguranta va amintiti jocurile de la acea vreme:
*- Tara,tara vrem ostasi...
*- Lapte gros...( desi era mai mult pentru baieti)
*- Capace...( capace de Pepsi,Bere-Tuborg...)
* Iarna,ne faceam cazemate linga bloc,si ne simteam ca si eschimosii.
In vacantea de iarna petrecuta la bunica,saniusul era prioritar,desi veneam acasa inghetati "bocna" si uzi pina la piele aproape.
Colindul imi placea cel mai mult,pentru ca se cintau in cor o multime de colinde...
Iarna,ne faceam cazemate linga bloc,si ne simteam ca si eschimosii
.

Dar din baloti de paie nu faceati cazemate?
Colindul era sursa de venituri (steaua, bradul si sorcova), iar "colindetele" erau motiv de mare lauda, daca aveam o traista mai generoasa...:D

Multumim Ovi pentru acest minunat topic de aduceri aminte

...In vacante mergeam la Pietroasele...cutreieram toata ziua dealurile (cautand "Closca cu puii de aur " :))) incarcate de livezi si vita de vie...mancam piersici, prune, struguri...mirosul si aroma acestora nu am sa le uit niciodata. Ajungeam seara acasa, iar bunica avea coapte in cuptorul de pamant din curtea casei, lipioare pe care le stropea cu vin rosu si le punea apoi in stergare albe din in tesut in casa. Imi punea pe farfurie branza din lapte de capra care avea un gust pe care nu l-am mai simtit de atunci. Stateam cocotata in nucul care era in milocul viei pe care o aveau si cantam...nu imnul @Ares ...ci "O porumbita, / Cat o bobita / Intr-o gradina /A aparut..." Eram fericita...am intarziat acum, incercand sa gasesc melodia aceea originala pe care o cantam eu...dar nu am gasit decat o varianta mai noua.

[ link extern ]

Revin...:vishenka:
Citesc cu foarte mare placere tot ce se scrie, foarte multe amintiri parfumate la fel...
La parterul blocului turn in care stateam era o cofetarie. Cand venea masina cu marfa stateam si ne uitam cum se descarca din ea cutiile ''in spate'' si apoi fugeam la vitrina sa vedem ce ''a bagat''. Cel mai mult ma bucuram cand aduceau Vinga - era cutie de ciocolata cu 6 sau 8 bomboane cu umplutura alba, care costa 6 lei care se termina foarte repede. De obicei, cu mult mai repede inainte sa o conving pe mama sa-mi dea bani sa-mi cumpar :D
Iar luxul suprem mi se parea cutia de ciocolata Ambasador care cred ca era 18 lei, o cutie maricica, galbena, legata cu un snur-fundita auriu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lipsa caldurii iarna din case din scoli, stateam imbracati, ceasurile electronice de mana, pufarinele, bombonele cip cip, bomboanele tari de la alimentara, mentosanele, borcanele de serbet, marmelada de la aprozar, gostatul cu miros de bacanie, papusile aradeanca, cracaneii, papusile micute bebelusi, zmee, dulceata bunicii din camara, cornurile de la paine, nechezolul, tigarile cismigiu amiral snagov, marasesti, carpati, bt, ds, cubulete de ciorba instant aduse din strainatate puse pe post de condiment in mancare, cacao chinezeasca, jucariile chinezesti luate cu cozi imense, santierele patriei, munca voluntara a eleviilor pe santiere sau la ilf uri sau la cules de fructe , sortat cartofi.

Alte discuții în legătură

Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
Demisie! Ana Muntianu Ana Muntianu Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv. Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)