OvidiuDanut a scris:
ch_a a scris:
OvidiuDanut a scris:
isis23 a scris:
Dar Patrick, in conditiile in care nici partea interesata si nici instanta din oficiu nu pun in discutie dreptul de a invoca decaderea, strict pe cazul discutat, instanta din oficiu va putea totusi sa respinga cererea in care se invoca exceptia de necompetenta teritoriala alternativa facuta peste termen ( nici prin intampinare, nici la prima zi de infatisare cand intampinarea nu este obligatorie, ci la un termen ulterior ) pe art. 108 alin 3 ?
Daca se acopera neregularitatea necompetentei teritoriale alternative prin neinvocarea in termen a exceptiei, atunci cred ca singura solutie care ar putea fi data de instanta in cazul in care ar analiza totusi exceptia, ar fi de respingere, deorece doar asa ar fi in armonie cu efectele acoperirii neregularitatii prevazute de lege si s-ar judeca mai departe la aceeasi instanta.
Daca exceptia de necompetenta teritoriala este ridicata peste termen iar cealalta parte sta in pasivitate si nu invoca decaderea din acest drept, instanta, din oficiu, va constata decaderea si va respinge exceptia de necompetenta teritoriala ca tardiv formulata.
Mii de multumiri, Patrick, pentru ca iti faci timp sa mai arunci un ochi pe aici si sa ne mai ajuti!
:vishenka:
Toate cele bune si foarte bune! :)
Isis23 a avansat alta ipoteza...
Am inteles eu altfel intrebarea; iar raspunsul este da, bineinteles, doar ca instanta alege sa se pronunte pe un drept care nu mai exista(dreptul de a ridica exceptia de necompetenta teritoriala peste termen) iar partea interesata va avea toate motivele sa atace aceasta incheiere- desigur, daca nu alege sa ramana in pasivitate.
Parerea mea. :)