avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

In cazul in care la prima zi de infatisare paratul contesta aprecierea reclamantului asupra valorii obiectului cererii, adica reclamantul a introdus cererea la tribunal pt ca valoarea este de 550 000, iar paratul sustine ca valoarea este de 450 000 si trebuie judecata de judecatorie, ce se intampla cu competenta? Daca instanta admite contestatia paratului isi va declina competenta?

Ramane competenta in continuare, art. 18.1.
"Competenta materiala a instantei se determina dupa valoarea bunurilor, mentionata in cererea introductiva; faptul ca ulterior, valorile au fost reactualizate nu atrage competenta altei instante." C.A. Alba-Iulia decizia nr. 28/A/2001
Mersi Ice Hellene.
Alta intrebare la procedura civila :-)
Daca sotia paratului primeste citatia si semneaza de primire se considera ca paratul are termenul in cunostinta?
Referitor la rezolutiunea unilaterala in cazul contractelor sinalagmatice, domnul Boroi spune doar ca partile pot stipula in contract pacte comisorii, in temeiul carora va opera rezolutiunea, fara a mai distinge daca e de gradul 3 sau 4, etc.
Sa inteleg ca in lumina NCC nu se mai retine aceasta clasificare sau doar nu au fost detaliate de domnul profesor si trebuie invatate din Statescu&Barsan???
Cum ati procedat?
CPC (art 92 al 3) prevede ca se poate inmana citatia rudelor sau persoanelor cu care convietuieste partea citata. In concluzie are termen in cunostinta.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
Q88, utilizator

In vechiul Cod civil nu a fost reglementat pactul comisoriu, iar gradele pactului comisoriu sunt o creatie a doctrinei care a fost preluata si de instante. In NCC este reglementata rezolutiunea conventionala ca regula in materie de rezolutiune, dar nu au fost retinute aceste grade ale pactului comisoriu..

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)