Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@XYZT nu ai spus prostii, dar cred ca nu ai inteles intrebarea mea. Tot ce ai spus am priceput. Eu nu am inteles cum se sanctioneaza cu NR incalcarea competentei teritoriale. Ce se anuleaza??? cui ii este aplicata NR?
Tocmai aici intervine nelamurirea mea: daca nu e invocata in termen necompetenta materiala ea e acoperita; atunci ce facem cu NR? cand o aplicam si la ce?
Daca o persoana, in urma savarsirii unei infractiuni, este condamnata la plata de despagubiri catre victima, se poate executa silit singura locuinta a infractorului, pentru ca din pret sa fie platita partea civila?
Cu alte cuvinte, se pot executa silit bunurile strict necesare traiului (cum ar fi singura locuinta a infractorului)?
adrianicet a scris:
Aplicarea obligatorie a legii penale mai favorabile vizeaza si pedepsele pentru care a fost suspendata executarea?
Tot din Florin Streteanu: "Aplicarea legii penale mai favorabile in temeiul art 14 opereaza indiferent de modalitatea de excutare a pedepsei, astfel ea va fi incidenta si in cazul in care condamnatul a fost liberat conditionat sau a beneficiat de suspendare conditionata, iar termenul de incercare nu s-a implinit"
@XYZT nu ai spus prostii, dar cred ca nu ai inteles intrebarea mea. Tot ce ai spus am priceput. Eu nu am inteles cum se sanctioneaza cu NR incalcarea competentei teritoriale. Ce se anuleaza??? cui ii este aplicata NR?
Tocmai aici intervine nelamurirea mea: daca nu e invocata in termen necompetenta materiala ea e acoperita; atunci ce facem cu NR? cand o aplicam si la ce?