avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

Nu inteleg o chestie la legatul bunului altuia.

Daca testatorul credea ca bunul este al sau, desi nu era, legatul este nul. De ce?
Nu inteleg logica.

Referitor la aceasta situatie, eu am citit (cred ca in Boroi, nu mi-aduc amiinte exact) ca logica ar fi ca se presupune ca daca testatorul ar fi stiut ca bunul nu e al sau,nu l-ar fi donat. Se presupune ca e un om de buna-credinta si ca daca ar fi stiut adevarul nu ar fi dispus de acesta.
adrianicet a scris:

annyella a scris:

Procedura civila: referitor la EXPERTIZA=cand se depun obiectivele expertizei?

Cred ca trebuie propuse cel tarziu la sedinta de judecata in camera de consiliu cand se stabilesc intrebarile la care va raspunde expertul, termenul si onorariul acestuia.

Deci OBLIGATORIU dupa admiterea expertizei? ( ma refer la dreptul comun).
xyzt a scris:

Nu inteleg o chestie la legatul bunului altuia.

Daca testatorul credea ca bunul este al sau, desi nu era, legatul este nul. De ce?
Nu inteleg logica.

este nul fiindca el era in eroare cu privire la bunul respectiv si se presupune ca daca ar fi cunoscut realitatea nu ar fi lasat prin legat un bun ce nu ii apartine...insa daca el stia ca bunul nu e al lui, legatul este valabil dar creeaza o obligatie de a face pentru debitor (dar nu stiu care debitor ca dispunatorul e mort) de a procura bunul si a-l preda legatarilor(ca si in contractul de v-c din NCC, in care este permisa vanzarea bunului altuia);)
adrianicet a scris:

Q88 a scris:

Tentativa improprie (cunoscuta si sub denumirea de tentativa relativ improprie) este si terminata (tentativa perfecta, fara rezultat sau completa) intrucat in cazul tentativei improprii actiunea ce constituie elementul material e dusa pana la capat. Ex: otrava pusa in mancarea victimei e insuficienta pentru uciderea acesteia, cantitatea de explozibil amplasata sub imobilul ce urma sa fie distrus e insuficienta pentru a provoca daramarea edificiului (C. Mitrache)
Tentativa imperfecta poate fi improprie: atunci cand faptuitorul nu mai poate continua executarea actului de sustragere, deoarece obiectul material nu se mai afla acolo unde stia el; subiectul indreapta arma spre victima, dar e imobilizat de o alta persoana si impiedicata sa traga, ulterior constatandu-se ca arma era defecta, astfel ca nu ar fi fost posibila uciderea victimei cu ajutorul ei. (Florin Streteanu)

Asa stiam si eu.. Am intrebat pentru ca dl Udroiu spune "atat tentativa perfecta cat si cea imperfecta pot fi proprii sau improprii" si nu am reusit sa gasesc un exemplu de tentativa imperfecta si improprie..

La fel spune si Streteanu, ca distinctia intre tentativa proprie si improprie ppoate fi facuta atat in raport de tentativa perfecta, cat si de tentativa imperfecta.
vultur1 a scris:

este nul fiindca el era in eroare cu privire la bunul respectiv si se presupune ca daca ar fi cunoscut realitatea nu ar fi lasat prin legat un bun ce nu ii apartine...insa daca el stia ca bunul nu e al lui, legatul este valabil dar creeaza o obligatie de a face pentru debitor (dar nu stiu care debitor ca dispunatorul e mort) de a procura bunul si a-l preda legatarilor(ca si in contractul de v-c din NCC, in care este permisa vanzarea bunului altuia);)

Debitorul e executorul testamentar.
Multumesc tuturor pt explicatii, acum am inteles

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)