avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

Q88 a scris:

adrianicet a scris:

Aplicarea obligatorie a legii penale mai favorabile vizeaza si pedepsele pentru care a fost suspendata executarea?

Tot din Florin Streteanu: "Aplicarea legii penale mai favorabile in temeiul art 14 opereaza indiferent de modalitatea de excutare a pedepsei, astfel ea va fi incidenta si in cazul in care condamnatul a fost liberat conditionat sau a beneficiat de suspendare conditionata, iar termenul de incercare nu s-a implinit"

Asa ceva spune si Udroiu, dar apoi citeaza o decizie a CSJ (1490/2003) "in cazul in care executarea pedepsei aplicate a fost suspendata, prevederile art. 458 alin 1 si 419 alin 2 C.proc.pen si ale art. 14 C.pen. nu sunt aplicabile, intrucat procedura de modificare a pedepsei definitive si cea de sesizare a instantei de catre judecatorul delegat cu efectuarea punerii in executare a hotararii presupun existenta unei pedepse aflate in curs de executare sau susceptibila a fi pusa in executare. Modificarea pedepsei definitive poate fi ceruta numai in cazul in care s-a dispus revocarea suspendarii executarii pedepsei, situatie in care aceasta devine executabila si prevederile legale mentionate devin aplicabile" si nu mai stiu ce sa cred.....

Aplicarea legii mai favorabile este posibila si in cazul suspendarii executarii pedepsei. Speta citata de tine, spune de fapt ca procedura folosita nu a fost corecta, respectiv trimiterea la art 419 alin 2. Adica nu judecatorului delegat cu punerea in executare a hotararii trebuie sa ii ceri sau sa constate dupa caz intervenirea unei legi mai favorabile. Pentru ca acesta are competenta numai pentru punerea in executare si cu ocazia executarii unei hotarari de condamnare, Ori in cazul de fata , pedeapsa era suspendata. Deci procedura prin judecatorul delegat nu e buna, si nu ca cel a carei executare este suspendare nu are dreptul la aplicarea unei legi mai favorabile. . Parerea mea,..

Ultima modificare: Miercuri, 23 Mai 2012
isis23, utilizator
xyzt a scris:

Si daca in locuinta respectiva locuiau rudele infractorului (sotie+copii spre exemplu), cu ei ce se intampla?

Ce sa se intample...raman pe drumuri. L-a pus cineva sa omoare alta persoana ori sa o lase paralizata pe viata sau mai stiu eu. Faci - platesti.

Dar daca e bun comun, se executa numai partea celui condamnat pentru ca raspunderea e personala. Deci raman cu jumatate din valoarea bunului sau cat o avea cota de contributie celalalt.
sangreal, utilizator
Sangreal :love1: ai surprins exact ceea ce vroiam sa stiu. Multumesc pentru explicatii.
Isis, multumesc pentru sublinieri, uitasem ca NR e diferita in procesul penal.
Sentinta citata mai sus sigur am mai discutat-o prin decembrie cred, pentru ca imi e cunoscuta.
Q88, utilizator
Procedura civila: referitor la EXPERTIZA=cand se depun obiectivele expertizei?
Imi puteti da un exemplu de tentativa perfecta si improprie?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)