Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
vultur1 a scris:
Q88 a scris:
adrianicet a scris:
vultur1 a scris:
incheierea instantei prin care se admite sau se respinge incuviintarea unei probe se ataca odata cu fondul?
Eu asa stiu, pentru ca acea incheiere este interlocutorie si numai instanta poate reveni asupra ei in cazul in care constata ca proba a devenit neconcludenta sau inutila..
Eu stiu ca incheierea interlocutorie este acea incheiere de care instanta e legata si nu poate reveni asupra ei. Si atunci instanta superioara, unde se ataca fondul o poate schimba. Gresesc sau nu am inteles eu ce ai vrut sa spui??:">
este incheiere preparatorie, astfel chiar daca s-a dispus administrarea probei instanta poate reveni si renunta la administrare daca considera ca nu mai este concludenta, sau invers poate reveni si dispune administrarea probei daca ulterior se constata ca ar fi concludenta, de exemplu cand se repune pe rol dosarul, instanta poate sa dispuna administrarea unei probe pe care nu le-a incuviintat in cursul judecatii considerand-o la acea data nepertinenta.
La preparatorie m-am gandit, dar am scris interlocutorie din greseala :)
adrianicet a scris:
annyella a scris:
Procedura civila: referitor la EXPERTIZA=cand se depun obiectivele expertizei?
Cred ca trebuie propuse cel tarziu la sedinta de judecata in camera de consiliu cand se stabilesc intrebarile la care va raspunde expertul, termenul si onorariul acestuia.
Deci OBLIGATORIU dupa admiterea expertizei? ( ma refer la dreptul comun).
adrianicet a scris:
Q88 a scris:
Tentativa improprie (cunoscuta si sub denumirea de tentativa relativ improprie) este si terminata (tentativa perfecta, fara rezultat sau completa) intrucat in cazul tentativei improprii actiunea ce constituie elementul material e dusa pana la capat. Ex: otrava pusa in mancarea victimei e insuficienta pentru uciderea acesteia, cantitatea de explozibil amplasata sub imobilul ce urma sa fie distrus e insuficienta pentru a provoca daramarea edificiului (C. Mitrache)
Tentativa imperfecta poate fi improprie: atunci cand faptuitorul nu mai poate continua executarea actului de sustragere, deoarece obiectul material nu se mai afla acolo unde stia el; subiectul indreapta arma spre victima, dar e imobilizat de o alta persoana si impiedicata sa traga, ulterior constatandu-se ca arma era defecta, astfel ca nu ar fi fost posibila uciderea victimei cu ajutorul ei. (Florin Streteanu)
Asa stiam si eu.. Am intrebat pentru ca dl Udroiu spune "atat tentativa perfecta cat si cea imperfecta pot fi proprii sau improprii" si nu am reusit sa gasesc un exemplu de tentativa imperfecta si improprie..
La fel spune si Streteanu, ca distinctia intre tentativa proprie si improprie ppoate fi facuta atat in raport de tentativa perfecta, cat si de tentativa imperfecta.
Q88 a scris:
adrianicet a scris:
Q88 a scris:
Tentativa improprie (cunoscuta si sub denumirea de tentativa relativ improprie) este si terminata (tentativa perfecta, fara rezultat sau completa) intrucat in cazul tentativei improprii actiunea ce constituie elementul material e dusa pana la capat. Ex: otrava pusa in mancarea victimei e insuficienta pentru uciderea acesteia, cantitatea de explozibil amplasata sub imobilul ce urma sa fie distrus e insuficienta pentru a provoca daramarea edificiului (C. Mitrache)
Tentativa imperfecta poate fi improprie: atunci cand faptuitorul nu mai poate continua executarea actului de sustragere, deoarece obiectul material nu se mai afla acolo unde stia el; subiectul indreapta arma spre victima, dar e imobilizat de o alta persoana si impiedicata sa traga, ulterior constatandu-se ca arma era defecta, astfel ca nu ar fi fost posibila uciderea victimei cu ajutorul ei. (Florin Streteanu)
Asa stiam si eu.. Am intrebat pentru ca dl Udroiu spune "atat tentativa perfecta cat si cea imperfecta pot fi proprii sau improprii" si nu am reusit sa gasesc un exemplu de tentativa imperfecta si improprie..
La fel spune si Streteanu, ca distinctia intre tentativa proprie si improprie ppoate fi facuta atat in raport de tentativa perfecta, cat si de tentativa imperfecta.
Ok, dar atunci care ar fi un exemplu de tentativa imperfecta si improprie?