avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1202 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

vultur1 a scris:

Q88 a scris:

adrianicet a scris:

vultur1 a scris:

incheierea instantei prin care se admite sau se respinge incuviintarea unei probe se ataca odata cu fondul?

Eu asa stiu, pentru ca acea incheiere este interlocutorie si numai instanta poate reveni asupra ei in cazul in care constata ca proba a devenit neconcludenta sau inutila..

Eu stiu ca incheierea interlocutorie este acea incheiere de care instanta e legata si nu poate reveni asupra ei. Si atunci instanta superioara, unde se ataca fondul o poate schimba. Gresesc sau nu am inteles eu ce ai vrut sa spui??:">

este incheiere preparatorie, astfel chiar daca s-a dispus administrarea probei instanta poate reveni si renunta la administrare daca considera ca nu mai este concludenta, sau invers poate reveni si dispune administrarea probei daca ulterior se constata ca ar fi concludenta, de exemplu cand se repune pe rol dosarul, instanta poate sa dispuna administrarea unei probe pe care nu le-a incuviintat in cursul judecatii considerand-o la acea data nepertinenta.

La preparatorie m-am gandit, dar am scris interlocutorie din greseala :)

si poate fi atacata sau nu ?... ca eu n-am gasit nicaieri.:help:
annyella a scris:

adrianicet a scris:

annyella a scris:

Procedura civila: referitor la EXPERTIZA=cand se depun obiectivele expertizei?

Cred ca trebuie propuse cel tarziu la sedinta de judecata in camera de consiliu cand se stabilesc intrebarile la care va raspunde expertul, termenul si onorariul acestuia.

Deci OBLIGATORIU dupa admiterea expertizei? ( ma refer la dreptul comun).

Cred ca trebuie facuta distinctia intre depunerea obiectivelor si stabilirea obiectivelor. Depunerea se face de parte oricand pana sedinta de judecata la care m-am referit mai sus.. (deci inclusiv prin cererea de chemare in judecata consider ca se pot propune obiective pentru expertiza) Stabilirea obiectivelor se face in sedinta de judecata de catre instanta dupa discutarea acestora in contradictoriu..
Q88 a scris:

adrianicet a scris:

Q88 a scris:

Tentativa improprie (cunoscuta si sub denumirea de tentativa relativ improprie) este si terminata (tentativa perfecta, fara rezultat sau completa) intrucat in cazul tentativei improprii actiunea ce constituie elementul material e dusa pana la capat. Ex: otrava pusa in mancarea victimei e insuficienta pentru uciderea acesteia, cantitatea de explozibil amplasata sub imobilul ce urma sa fie distrus e insuficienta pentru a provoca daramarea edificiului (C. Mitrache)
Tentativa imperfecta poate fi improprie: atunci cand faptuitorul nu mai poate continua executarea actului de sustragere, deoarece obiectul material nu se mai afla acolo unde stia el; subiectul indreapta arma spre victima, dar e imobilizat de o alta persoana si impiedicata sa traga, ulterior constatandu-se ca arma era defecta, astfel ca nu ar fi fost posibila uciderea victimei cu ajutorul ei. (Florin Streteanu)

Asa stiam si eu.. Am intrebat pentru ca dl Udroiu spune "atat tentativa perfecta cat si cea imperfecta pot fi proprii sau improprii" si nu am reusit sa gasesc un exemplu de tentativa imperfecta si improprie..

La fel spune si Streteanu, ca distinctia intre tentativa proprie si improprie ppoate fi facuta atat in raport de tentativa perfecta, cat si de tentativa imperfecta.

Ok, dar atunci care ar fi un exemplu de tentativa imperfecta si improprie?
adrianicet a scris:

Q88 a scris:

adrianicet a scris:

Q88 a scris:

Tentativa improprie (cunoscuta si sub denumirea de tentativa relativ improprie) este si terminata (tentativa perfecta, fara rezultat sau completa) intrucat in cazul tentativei improprii actiunea ce constituie elementul material e dusa pana la capat. Ex: otrava pusa in mancarea victimei e insuficienta pentru uciderea acesteia, cantitatea de explozibil amplasata sub imobilul ce urma sa fie distrus e insuficienta pentru a provoca daramarea edificiului (C. Mitrache)
Tentativa imperfecta poate fi improprie: atunci cand faptuitorul nu mai poate continua executarea actului de sustragere, deoarece obiectul material nu se mai afla acolo unde stia el; subiectul indreapta arma spre victima, dar e imobilizat de o alta persoana si impiedicata sa traga, ulterior constatandu-se ca arma era defecta, astfel ca nu ar fi fost posibila uciderea victimei cu ajutorul ei. (Florin Streteanu)

Asa stiam si eu.. Am intrebat pentru ca dl Udroiu spune "atat tentativa perfecta cat si cea imperfecta pot fi proprii sau improprii" si nu am reusit sa gasesc un exemplu de tentativa imperfecta si improprie..

La fel spune si Streteanu, ca distinctia intre tentativa proprie si improprie ppoate fi facuta atat in raport de tentativa perfecta, cat si de tentativa imperfecta.

Ok, dar atunci care ar fi un exemplu de tentativa imperfecta si improprie?

X merge la furat de castraveti si cand ajunge in gradina isi da seama ca castravetii nu mai sunt :)) tentativa perfecta relativ improprie prin lipsa obiectului de la locul unde credea faptuitorul ca se afla.
... sau gaseste castravetii si-i baga in sac dar sacul e gaurit... tentativa perfecta relativ improprie prin defectuozitatea instrumentelor folosite.

...pai la imperfecta nu prea are relevanta caracterul impropriu fiindca oricum tentativa se intrerupe.... ce mai conteaza ca sacul e rupt daca el ajungand in gradina e alungat de proprietar ?
Exemplul al doilea pe care l-am dat mai sus; cel cu subiectul care indreapta arma spre victima, dar e oprit si ulterior se constata ca pistolul nu era apt sa produca rezultatul; este exemplul dat de Streteanu pentru tentativa imperfecta si improprie.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)