Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Nu inteleg de ce se insista pe faptul ca in cazul in care violul urmat de moartea victimei este in forma tentata se retine art. 197 alin. 3 si nu art. 20 rap. la art. 197 alin. 3. Am mai scris ca acea hot a Trib Suprem e "expirata", nimeni nu o aplica, ci din contra o critica si Tudorel Toader si Codul penal adnotat (Kuglei, Vasile, Lefterache etc.) pentru ca nu are baza legala. Eu inteleg ca este o opinie personala, dar in cazul unei grile cu siguranta incadrarea va in tentativa pentru ca asa e toata practica.
In cazul suspendarii conditionate, cand persoana a fost retinuta sau/si arestata preventiv in timpul procesului penal, arestarea se deduce in temeiul art. 88 C.pen. din pedeapsa pronuntata, nu din termenul de incercare. Solutia este retinuta la toate lucrarile din cadrul institutului cat si la examenul de absolvire din 2011 intrucat textul art. 88 C.pen. nu distinge in ce situatii opereaza deducerea, ci din contra se aplica fara distinctie in toate cazurile de retinere si arestare preventiva in timpul procesului penal.
A Sangreal ..grila a la Udroiu, cu privire la retinerea formei continuate in cazul infractiunilor preterintentionate ( tot de viol urmata de moartea victimei ). Stii imi invocai tu similitudinea formei calificate in cazul infractiunilor continuate cum ca ar fi asemanatoare, si eu iti spuneam ca Udroiu, nu a facut aceasta similitudine.
Nu poate fi savarsita in forma continuata
a) infractiunea complexa savarsita cu preterintentie
b) infractiunea de pericol omisiva
c) infractiunea care are rezultat ireversibil
raspuns corect a) si c). Penal general si special Udroiu editia a III pag.227. Dupa parerea ta, si eu pot spune ca e a doar a ta, ar trebui sa fie corect numai c). Dar nu e.