Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Eu am o nelamurire. Poate ma lumineaza cineva
In cazul suspendarii conditionate, daca condamnatul a fost in stare de arest preventiv, se va deduce arestarea preventive ? Si daca da, cand ? Pentru ca potrivit unor opinii se va deduce doar in cazul revocarii suspendarii conditionate pentru ca atunci avem pedeapsa ce se executa efectiv in regim de detentie, dupa altii se va deduce din pedeapsa aplicata dar suspendata conditionat, prin hotararea de condamnare, si pe cale de consecinta se reduce si termenul de incercare . Cum e ?
isis23 a scris:
Eu am o nelamurire. Poate ma lumineaza cineva
In cazul suspendarii conditionate, daca condamnatul a fost in stare de arest preventiv, se va deduce arestarea preventive ? Si daca da, cand ? Pentru ca potrivit unor opinii se va deduce doar in cazul revocarii suspendarii conditionate pentru ca atunci avem pedeapsa ce se executa efectiv in regim de detentie, dupa altii se va deduce din pedeapsa aplicata dar suspendata conditionat, prin hotararea de condamnare, si pe cale de consecinta se reduce si termenul de incercare . Cum e ?
eu zic ca nu....parerea mea e ca se va reduce din pedepsa inchisorii cu executare(sau cum spui tu cand se va revoca sau eventual anula suspendarea executarii), aceasta deducere a pedepsei consta in aceea ca ar fi nedrept pentru condamnat sa stea inchis mai mult decat a fost condamnat, in cazul in care nu s-ar deduce arestare preventiva... dar din termenul de incercare nu vad ce sa deduci ca vorbim despre 2 situatii distincte una privativa de libertate (arestarea preventiva) si alta neprivativa de libertate (suspendarea executarii pedepsei)... asteptam si alte pareri