Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
isis23 a scris:
Consider ca am fost fair-play, postand adresa de site unde aparare publicatia.
In plus, ce am citat aici a fost parerea personala a lui Danilet in acest articol, nu ceea ce contrazice, adica exact ce ai citat tu, pentru ca asta a fost si scopul meu, sa invoc parerea lui . Ma opresc aici in discutie pe acest subiect. :)
Nu stiu de ce te tot folosesti de acest articol al domnului Danilet pentru ca nu contrazice incadrarea juridica, ci doar observa diferenta dintre limitele de pedeapsa si propune de lege ferenda sa se modifice limitele. "Se impune deci, de lege ferenda, realizarea unor corelaţii între pedepsele celor două infracţiuni." Cu incadrarea nu are nimic. Dar deja m-am saturat de subiect si sper sa fie o grila asa la INM sa aflam macar raspunsul pentru totdeauna.
In cazul reindividualizarii pedepsei aplicate pt o infractiune continuata, sporul aplicat anterior are autoritate de lucru judecat?
Va propun (dupa ceva vreme ;) ) o grila simpla, cu trei variante de raspuns si cu doar una corecta ;)
In cazul in care pentru o infractiune s-a implinit termenul de reabilitare, iar pentru cea de-a doua nu s-a implinit acest termen dar aceasta este executata, la savarsirea unei noi infractiuni, faptuitorul se va afla:
a) in stare de recidiva postexecutorie raportat la ambele infractiuni anterioare.
b) in stare de recidiva postexcutorie doar fata de infractiunea pentru care s-a implinit termenul de reabilitare.
c) in stare de recidiva postexecutorie.