Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
adrianicet a scris:
In cazul participatiei penale, daca autorul savarseste fapta cu praeterintentie avem participatie proprie sau improprie?
Participatia va fi proprie, insa raspunderea participantilor poate fi diferita, dupa cum rezultatul din culpa a fost prevazut/acceptat sau nu de complici/ instigatori
isis23 a scris:
adrianicet a scris:
In cazul participatiei penale, daca autorul savarseste fapta cu praeterintentie avem participatie proprie sau improprie?
Participatia va fi proprie, insa raspunderea participantilor poate fi diferita, dupa cum rezultatul din culpa a fost prevazut/acceptat sau nu de complici/ instigatori
Dar daca fapta savarsita de autor cu praeterintentie este incriminata doar atunci cand este savarsita cu intentie directa nu se retine participatie improprie?
1. A si B savarsesc un omor impreuna si nemijlocit. A a actionat din interes material. B nu a stiut acest lucru. A este autor pt omor calificat si B este autor pt omor simplu?
2. Care este regimul sanctionator pt instigare la complicitate si complicitate la instigare?
Consider ca am fost fair-play, postand adresa de site unde aparare publicatia.
In plus, ce am citat aici a fost parerea personala a lui Danilet in acest articol, nu ceea ce contrazice, adica exact ce ai citat tu, pentru ca asta a fost si scopul meu, sa invoc parerea lui . Ma opresc aici in discutie pe acest subiect. :)