Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Va propun (dupa ceva vreme ;) ) o grila simpla, cu trei variante de raspuns si cu doar una corecta ;)
In cazul in care pentru o infractiune s-a implinit termenul de reabilitare, iar pentru cea de-a doua nu s-a implinit acest termen dar aceasta este executata, la savarsirea unei noi infractiuni, faptuitorul se va afla:
a) in stare de recidiva postexecutorie raportat la ambele infractiuni anterioare.
b) in stare de recidiva postexcutorie doar fata de infractiunea pentru care nu s-a implinit termenul de reabilitare.
c) in stare de recidiva postexecutorie.
Edit:
Am editat "putin" varianta b).
Imi cer scuze.
Patrick_ a scris:
Va propun (dupa ceva vreme ;) ) o grila simpla, cu trei variante de raspuns si cu doar una corecta ;)
In cazul in care pentru o infractiune s-a implinit termenul de reabilitare, iar pentru cea de-a doua nu s-a implinit acest termen dar aceasta este executata, la savarsirea unei noi infractiuni, faptuitorul se va afla:
a) in stare de recidiva postexecutorie raportat la ambele infractiuni anterioare.
b) in stare de recidiva postexcutorie doar fata de infractiunea pentru care nu s-a implinit termenul de reabilitare.
c) in stare de recidiva postexecutorie.
Edit:
Am editat "putin" varianta b).
Imi cer scuze.
Eu as alege varianta a) ca si coreta, exista o decizie care spune ca termenul de reabilitare curge de la data executarii ultimei condamnari dar se va calcula in raport cu cea mai grea dintre ele, cum speta nu are detalii suficiente insa petru I1 s-a implinit termenul, pentru I2 a fost decat executata, as raporta termenul de reabilitare la I2 indiferent de care dintre ele ar avea pedeapsa cea mai grea.
... si mai am o intrebare mai din afara subiectelor... voi ati vazut hotararea CSM din 1 iunie? ori eu nu mai inteleg ori buna reputatie se va verifica dupa???? :-/ :-/ si examenul pssihologic este tot dupa?? adica nu mai avem nevoie de acea adeverinta??
[ link extern ]
pct 11 pe ordinea de zi.