Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Va propun (dupa ceva vreme ;) ) o grila simpla, cu trei variante de raspuns si cu doar una corecta ;)
In cazul in care pentru o infractiune s-a implinit termenul de reabilitare, iar pentru cea de-a doua nu s-a implinit acest termen dar aceasta este executata, la savarsirea unei noi infractiuni, faptuitorul se va afla:
a) in stare de recidiva postexecutorie raportat la ambele infractiuni anterioare.
b) in stare de recidiva postexcutorie doar fata de infractiunea pentru care nu s-a implinit termenul de reabilitare.
c) in stare de recidiva postexecutorie.
Edit:
Am editat "putin" varianta b).
Imi cer scuze.
Salutare! Am 2 intrebări la proc.pen::D
1. art. 222 alin (7) C.prc.pen., prevede ca plangerea gresit indreptată la organul de urmarire penala sau la inst de jud, se trimite pe cale administrativa organului competent. In carte, Udroiu spune ca in cazul org de urm pen, se va dispune declinarea de comp, si nu se va trimite pe cale adm org de urm pen competent. De ce? Ce temei are?
2. daca a dispus scoaterea de sub urmarire penala si aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ, procurorul:
a. poate mentine masurile asiguratorii privind reparatiile civile
b. poate mentine masurile asiguratorii luate in vederea executarii amenzii
c. trebuie sa dispuna revocarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea
Mersi frumos si o duminica frumoasa!