avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
m13d a scris:

@vultur intrebare spune ca s-a implinit termenul nu ca a intervenit reabilitarea de drept.
Asteptam sa vedem ce zice @Patrrick

da.. dar eu zic ca oricum acel termen de reabilitare odata implinit nu mai poate fi afectat, art 137 alin 1 c.p. se cere ca cel condamnat sa nu fi suferit o noua condamnare in intervalul termenului de reabilitare si din grila eu asa as intelege ca a doua infra a fost savarsita dupa ce s-ar fi implinit termenul de reabilitare al primei infra, ca altfel nu se vorbea de o implinire a termenului de reabilitare
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters184698, utilizator
vultur1 a scris:

D.A.M. a scris:

... si mai am o intrebare mai din afara subiectelor... voi ati vazut hotararea CSM din 1 iunie? ori eu nu mai inteleg ori buna reputatie se va verifica dupa???? :-/ :-/ si examenul pssihologic este tot dupa?? adica nu mai avem nevoie de acea adeverinta??
[ link extern ]

pct 11 pe ordinea de zi.

si inainte si dupa.. inainte aduci adeverinte de la psiholog si de la facultate/locul de munca... iar daca esti admis din nou esti verificat psihologic de comisie, si tot o comisie va verifica si buna reputatie.

Maxim cred ca e posibil doar sa le depunem odata cu dosarul si sa le verifice dupa doar daca trecem de examen si ajugem la faza de admitere, iar acum eu chiar nu inteleg rostul de ce te mai lasa sa dai daca nu indeplinesti buna reputatie, nu esti apt psihologic sau medical. Mergand pe ideea ta si inainte si dupa ce rost ar avea??? ce se poate intampla in 4 saptamani?? ..sau mai bine nu intreb asta??? :sticktongue:
pai sunt mai mult de 4 saptamani.. e vorba de vreo 2 luni jumate poate chiar 3 intre depunerea dosarului si ulterior cand te va verifica dupa ce esti admis... se pot intampla multe, spargi vreo banca de exemplu :)) si la psihologic te verifica de o comisie ca ei stiu ca multe dintre adeverinte se dau "pe gratis" si vor sa se convinga ca esti apt.:training:
..pai si de ce sa mai dau banii si pe adeverinta si sa imi trag sefu de mana sa imi dea o caracterizare si sa ma mai plimb nitel si pe la Finante/Primarie cu sticla de apa de 2L cu mine si Distonocalmul aproape, DACA ei vor sa ma puna sa vad care cerc se potriveste cu celelalte si daca temperamentul meu coleric degeaba i-a placut primului psiholog dar comisiei nu...A ! si ma mai si concediat sefu intre timp.... ce logica au toate astea??? :hm:
In fine pana cand macar se afiseaza regulamentul va doresc spor! Si poate imi spuneti si mie cum tratati chestia cu trimiterea pe cale administrativa. Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
D.A.M., utilizator
sangreal a scris:

Sunt de aceeasi parere cu voi ca in raport de art. 38 alin. 2 daca termenul de reabilitare este implinit, condamnarea nu va constitui prim termen al recidivei postexecutorii. Textul se refera la simpla curgere a timpului, implinirea termenului de reabilitate fara nicio alta conditie.

La absolvire anul acesta insa in cursul termenului de reabilitare care era implinit inculpatul mai savarsise o infractiune, pentru care fusese condamnat si atragea starea de recidiva postcondamnatorie. Deci alta decat cea care facea obiectul judecatii. Avea in cazier o condamnare pentru care se implinise termenul de reabilitare si o condamnare savarsita in cursul acestui termen de reabilitare, ce atragea recidiva postcondamnatorie fata de infractiunea ce facea obiectul judecatii ( o a treia fata de cele 2 din cazier - sper ca intelegeti situatia de fapt). In baremul initial nu s-a retinut recidiva postexecutorie, ci doar postcondamnatorie. Dupa contestatii a fost modificat baremul, fara nicio motivare, si s-a retinut recidiva postexecutorie si postcondamantorie.

Am editat putin sa se inteleaga mai bine.

sangreal, s-ar putea sa nu fi inteles totusi, dar din ce ai scris pare ca a doua infractiune a fost savarsita anterior implinirii termenului de reabilitare...

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)