Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
@vultur intrebare spune ca s-a implinit termenul nu ca a intervenit reabilitarea de drept.
Asteptam sa vedem ce zice @Patrrick
D.A.M. a scris:
... si mai am o intrebare mai din afara subiectelor... voi ati vazut hotararea CSM din 1 iunie? ori eu nu mai inteleg ori buna reputatie se va verifica dupa???? :-/ :-/ si examenul pssihologic este tot dupa?? adica nu mai avem nevoie de acea adeverinta??
[ link extern ]
pct 11 pe ordinea de zi.
si inainte si dupa.. inainte aduci adeverinte de la psiholog si de la facultate/locul de munca... iar daca esti admis din nou esti verificat psihologic de comisie, si tot o comisie va verifica si buna reputatie.
Sunt de aceeasi parere cu voi ca in raport de art. 38 alin. 2 daca termenul de reabilitare este implinit, condamnarea nu va constitui prim termen al recidivei postexecutorii. Textul se refera la simpla curgere a timpului, implinirea termenului de reabilitate fara nicio alta conditie.
La absolvire anul acesta insa in cursul termenului de reabilitare care era implinit inculpatul mai savarsise o infractiune, pentru care fusese condamnat si atragea starea de recidiva postcondamnatorie. Deci alta decat cea care facea obiectul judecatii. Avea in cazier o condamnare pentru care se implinise termenul de reabilitare si o condamnare savarsita in cursul acestui termen de reabilitare, ce atragea recidiva postcondamnatorie fata de infractiunea ce facea obiectul judecatii ( o a treia fata de cele 2 din cazier - sper ca intelegeti situatia de fapt). In baremul initial nu s-a retinut recidiva postexecutorie, ci doar postcondamnatorie. Dupa contestatii a fost modificat baremul, fara nicio motivare, si s-a retinut recidiva postexecutorie si postcondamantorie.
Am editat putin sa se inteleaga mai bine.