avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

xyzt a scris:

xyzt a scris:

Nulitatea partiala:

c) nu poate fi invocata de instanta din oficiu in cazul simulatiei prin contract public fictiv.

De ce este acest raspuns corect? La ce se refera, ca nu inteleg exact.

Aici? Se incumeta cineva?

Actul public fictiv este unul care in TOTALITATE nu reprezinta vointa reala a partilor. Prin urmare nu se poate desfiinta doar partial . Parerea mea

Ar fi asa cum spui, isis, daca s-ar fi mentionat si faptul ca scopul lui e ilicit, dar nu se mentioneaza nimic de genul, iar actul fictiv nu intotdeauna are un scop ilicit si-atunci nu ar mai fi vb despre nulitate.

EX : vanzatorul vinde o casa , contra unei sume de bani , iar daca cumparatorul , in cazul in care intra in posesia unei arme , a carei detinere este interzisa de lege , alaturi de pret , trebuie sa o predea si pe aceasta ,la 1 luna dupa incheierea contractului , arma , nefiind considerata de parti ca un element esential al contractului , instanta cred ca ar putea invoca din oficiu nulitatea partiala a contractului cu privire la arma......contractul fiind fictiv , doar cu privire la pret , issis , spuneai ca , contractul fictiv , in TOTALITATE , nu corespunde vointei reale a partilor , foarte greu de generalizat , ex contractele fictive , multe sunt de vz cump , toate clauzele esentiale , parti etc , sunt si in actul secret , deci difera doar unele elemente,gen pretul etc.......parerea mea..........
Ice Hellene a scris:

marius07 a scris:

Ice Hellene a scris:

Intreba cineva despre citarea militarilor in cazul in care termenul e a 2-a zi. Citarea se poate face si prin nota telefonica, deci s-ar putea sa fie necesara sii in acest caz.

posibil, dar in cazul in care este judecata in continuare nu se considera un nou termen ...de asta am si intrebat , ma gandeam ca poate stie cineva sigur...

Eate vreun art. care reglementeaza judecata in continuare?

Este art 340 alin 4 care spune ca dezbaterile pot fi intrerupte pt motive temeinice...si ma gandesc ca nu ar fi un nou termen daca intreruperea are loc pana a doua zi
Ice Hellene a scris:

Eate vreun art. care reglementeaza judecata in continuare?

291(6) cpp
Csorin a scris:

Ice Hellene a scris:

EX : vanzatorul vinde o casa , contra unei sume de bani , iar daca cumparatorul , in cazul in care intra in posesia unei arme , a carei detinere este interzisa de lege , alaturi de pret , trebuie sa o predea si pe aceasta ,la 1 luna dupa incheierea contractului , arma , nefiind considerata de parti ca un element esential al contractului , instanta cred ca ar putea invoca din oficiu nulitatea partiala a contractului cu privire la arma......contractul fiind fictiv , doar cu privire la pret , issis , spuneai ca , contractul fictiv , in TOTALITATE , nu corespunde vointei reale a partilor , foarte greu de generalizat , ex contractele fictive , multe sunt de vz cump , toate clauzele esentiale , parti etc , sunt si in actul secret , deci difera doar unele elemente,gen pretul etc.......parerea mea..........

In situatia expusa de tine nu este vorba de un contract public fictiv ci de deghizare a unui element al contractului. Pentru amanunte vezi Institutii de drept civil Boroi editia dupa NCC, care explica foarte clar care este diferenta dintre cele doua acte simulate

Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2012
isis23, utilizator
Cum merge invatatul la voi? Oare tine si de noroc acest examen? In sensul ca e posibil sa cazi pe subiecte pe care le stii bine sau sa fie ceva ce nu ai aprofundat. Am o fosta colega de grupa care a dat de 3 ori si e genul care invata si stie f mult drept (acum se pregateste de definitivatbin Barou). Oare care e cheia succesului? Imi pun genul asta de intrebari pt ca nu am mai dat acest examen si nu inteleg de ce oameni f bine pregatiti pica...

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)