Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Intrebare: Cum poate un condamnat sa execute pedepse cu inchisoarea care nu se contopesc? Art. 59 al. 3 Cod penal. Nu-mi imaginez situatia... Nu e ori concurs ori recidiva ori pluralitate intermediara?
Csorin a scris:
Ice Hellene a scris:
Nulitatea partiala:
c) nu poate fi invocata de instanta din oficiu in cazul simulatiei prin contract public fictiv.
De ce este acest raspuns corect? La ce se refera, ca nu inteleg exact.
EX : vanzatorul vinde o casa , contra unei sume de bani , iar daca cumparatorul , in cazul in care intra in posesia unei arme , a carei detinere este interzisa de lege , alaturi de pret , trebuie sa o predea si pe aceasta ,la 1 luna dupa incheierea contractului , arma , nefiind considerata de parti ca un element esential al contractului , instanta cred ca ar putea invoca din oficiu nulitatea partiala a contractului cu privire la arma......contractul fiind fictiv , doar cu privire la pret , issis , spuneai ca , contractul fictiv , in TOTALITATE , nu corespunde vointei reale a partilor , foarte greu de generalizat , ex contractele fictive , multe sunt de vz cump , toate clauzele esentiale , parti etc , sunt si in actul secret , deci difera doar unele elemente,gen pretul etc.......parerea mea..........
In situatia expusa de tine nu este vorba de un contract public fictiv ci de deghizare a unui element al contractului. Pentru amanunte vezi Institutii de drept civil Boroi editia dupa NCC, care explica foarte clar care este diferenta dintre cele doua acte simulate
Cum merge invatatul la voi? Oare tine si de noroc acest examen? In sensul ca e posibil sa cazi pe subiecte pe care le stii bine sau sa fie ceva ce nu ai aprofundat. Am o fosta colega de grupa care a dat de 3 ori si e genul care invata si stie f mult drept (acum se pregateste de definitivatbin Barou). Oare care e cheia succesului? Imi pun genul asta de intrebari pt ca nu am mai dat acest examen si nu inteleg de ce oameni f bine pregatiti pica...