Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
romanionel82 a scris:
Scuze am scris mesajul repede si am scris 3013 in loc de 2013 :D, dar cred ca lumea a inteles:), nu vreau sa astept pana in decembrie sa ma apuc sa invat, daca in decembrie o sa fie alte carti nu ii nici o problema,mare schimbare nu o sa fie, eu va rugam sa imi da-ti un sfat cu ce carti sunt acum mai bune, adica voi din ce carti invatati acum? Banuiesc ca fiecare poate aveti anumiti autori preferati, spuneti-mi doar cartile. In general ii indicat sa inveti dupa profesorii care sunt si formatori la INM?
Va rog mult mi-ar fi de mare ajutor acest sfat.
Eu ti as zice sa incepi de pe acum , incepe asa , cartile Dl ui Udroiu , Drept penal , Procedura penala ,( nu fisele aparute acum , poti sa le cumperi si pe acelea , ca si materiale complementare , sunt ok , ) procedura civila , Curs selectiv licenta D nii , V.M. Ciobanu , Boroi , la civil citeste partea generala ( G.Boroi ) , si realele pe noul cod civil , restul nu se stie , deci , nu te apuca de pe acum de contracte speciale , obligatii , sau succesiuni , desi , diferentele nu sunt multe intre cele 2 coduri.........
Csorin a scris:
Grefierul , aflandu se in execitarea atributiilor de serviciu , efectuand stersaturi , intr o copie legalizata dupa minuta dintr ul proces civil , minuta careia ii lipseste mentiunea ca pronuntarea sa facut in sedinta publica , fara intentia de a folosi acea copie legalizata , comite vreo infractiune ? :)
Eu cred ca este fals material in inscrisuri oficiale pt ca o copie legalizata este un inscris oficial si nu conteaza daca vrea sau nu sa o foloseasca. Infractiunea se consuma in momentul alterarii inscrisului oficial.
Functionarul din cadrul CEC , efectuand adaugiri asupra dispozitiei testamentare , care pevede si o substitutie fideicomisara , mentionata odata cu depunerea la CEC a unei sumei de bani de titularul contului si inainte de intrarea in vigoare a noului cod civil , savarseste vreo infractiune ? :)
infractiunea de furt se poate savarsi in participatie improprie , dar cea de talharie ?