Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
In cadrul actiunii in revendicare avand ca obiect un imobil:
c) reclamantul pierde daca paratul ii opune un titlu ce atesta dobandirea dreptului sau prin uzucapiune, constatat chiar impotriva primariei de la locul situarii imobilului
Raspuns dat ca si gresit.
Deci sa inteleg ca intr-un proces avand ca obiect revendicarea unui imobil, paratul poate opune exceptia uzucapiunii doar daca uzucapiunea a fost savarsita impotriva reclamantului?
Cam asa s-ar intelege din grila.
Daca ar fi mentionat expres ca e vb de uzucapiunea de scurta durata era ok formularea. Daca reclamantul are un titlu prin care i se atesta ca a dobandit dr de propr prin uzucapiunea de 30 ani, intr-un proces in care reclamantul era primaria, atunci acel titlu i se va opune cu succes oricarui alt reclamant, nu? M-am gandit ca referirea la locul situarii imobilului e o capcana, in sensul ca in cazul uzucapiunii de 30 ani acesta nu are nicio importanta. De aici pleaca nelamurirea mea. :)
Daca imobilul era o coproprietate si introduc pe rand actiuni in revendicare toti coproprietarii dupa 30 ani, atunci pt fiecare proces se va da un alt titlu, urmand la uzucapantul sa aiba spre exemplu 30 de titluri prin care i s-a constat dr de propr? E absurd, nu? Ar tb ca primul titlu sa poata fi opus oricarui viitor reclamant. La cea de scurta durata e altceva, dar grila nu zice expres la care din ele sa ne raportam. Parerea mea, nu dati cu pietre. :))