Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Csorin a scris:
infractiunea de furt se poate savarsi in participatie improprie , dar cea de talharie ?
Cred ca la furt simplu nu este posibila pentru ca nu imi vine in minte niciun exemplu de furt savarsit cu praeterintentie, dar la talharie si la furtul calificat este posibila participatia improprie cand infractiunea este savarsita cu praeterintentie.
adrianicet a scris:
Csorin a scris:
infractiunea de furt se poate savarsi in participatie improprie , dar cea de talharie ?
Cred ca la furt simplu nu este posibila pentru ca nu imi vine in minte niciun exemplu de furt savarsit cu praeterintentie, dar la talharie si la furtul calificat este posibila participatia improprie cand infractiunea este savarsita cu praeterintentie.
A il pune pe B sa ia o geanta dintr-un restaurant, motivand ca este genata lui si a uitat-o acolo.A intigator la furt B autor care savarseste din culpa furtul (participatie improprie), sau B e minor care nu raspunde penal.
adrianicet a scris:
Csorin a scris:
A il pune pe B sa ia o geanta dintr-un restaurant, motivand ca este genata lui si a uitat-o acolo.A intigator la furt B autor care savarseste din culpa furtul (participatie improprie)