avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

Nu poate fi obligata la cheltuieli judiciare:
c) partea vatamata minor, prin reprezentant legal

Raspuns dat ca si corect. Dar este gresit, este chiar si un RIL in acest sens - decizia 58/2007

De unde e grila? S-a mai discutat asta, dar nu-mi amintesc sa se fi spus raspunsurile corecte la grila.
Udroiu
adrianicet a scris:

adrianicet a scris:

Nu poate fi obligata la cheltuieli judiciare:
a) partea responsabila civilmente in solidar cu inculpatul;
b) partea vatamata in solidar cu inculpatul;
c) partea vatamata minor, prin reprezentant legal.

Udroiu spune b) si c)
Dar se contrazice total cu decizia LVIII/2007 pe care o citeaza la pag 336..
Voi ce parere aveti de varianta c) ?

In urma cu 2 zile ;)
Minorul poate fi obligat la cheltuieli judiciare, prin reprezentant legal NUMAI in anumite situatii. RIL spune ca se poate numai in caz de achitare ca minorul este PARTE VATAMATA si a pricinuit cheltuielile, in caz de impacare a partilor si in cazul in care minorul isi retrage plangerea prealabila sau a facut-o tardiv. Daca se observa cu atentie, se constata ca in cazurile enumerate mai sus minorul poate fi obligat prin reprezentant legal doar cand este parte vatamata NU si cand este inculpat.
Cititi cu atentie RIL-ul si se vad clar situatiile prin care minorul poate fi obligat prin reprezentant legal
Si mai este o problema. Reprezentarea legala este posibila NUMAI cand minorul este parte vatamata sau civila in procesul penal, nu si cand este inculpat. Ca inculpat minorul NU poate fi reprezentat legal ci doar conventional prin avocat ales sau din oficiu, pentru ca raspunderea este personala chiar daca este minor
Pai da. Dar ce ai spus tu aici nu infirma cu nimic RIL-ul sau grila postata mai sus.

Grila spune foarte clar: PARTEA VATAMATA minor prin reprezentant legal nu poate fi obligata la cheltuieli judiciare. Dar este gresit, pt ca ea POATE fi obligata la cheltuieli judiciare, in situatiile expuse mai sus de tine (retragere a plangerii, impacare, achitare cand a provocat cheltuieli)

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)