avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
adrianicet a scris:

xyzt a scris:

Actul inadmisibil:
a) este inexistent
b) nu poate fi refacut
c) este nul

Raspunsuri b) si c).

Nu inteleg la ce se refera grila asta.

La sanctionarea unui act inadmisibil. De ex cerere de recuzare a tuturor judecatorilor din Romania este inadmisibila. In concret este nula pt ca nu respecta conditiile necesare unei cereri de recuzare conform Cpp si nu poate fi refacuta..

mersi, am inteles
sim05 a scris:

Ice Hellene a scris:

Decizia se refera la alta situatie care mi se pare logica.
Dar in acest caz, eu n-as spune ca e clar ca-l consideri nevinovat pt ca vinovatia poate exista, dar latura subiectiva nu (in cazul in care e savarsita o fapta din culpa, iar legea nu incrimineaza decat savarsirea ei cu intentie).
Si pt litera d) se pot lua altfel de masuri. Masurile administrative (care nu sunt nici ele penale) sunt mai grave?
Oare e mai grav ca cineva fura o paine pt ca nu are nicio posibilitate sa-si hraneasca copii (are o mana amputata si nimeni nu-i ofera un loc de munca, iar ajutorul social e f mic) sau unul care savarseste spre exemplu o infractiune favorizare a infractorului din culpa? Sau gandeste-te tu la alt exemplu in care culpa nu e incriminata.

Poate ai dreptate, nu zic nu, pacat ca nu avem nimic concret pe care sa ne bazam.

Eu cand am dat exemplu, m-am referit la aceeasi speta, pt ca asa mi se pare corect sa analizam.
Dc luam o fapta simpla de furt, una e sa ii aplicam art 18 indice 1 si alta e sa ii luam in considerare faptul ca nu a avut intentia de a fura (lit. d). Tie care ti se pare mai favorabila pentru invinuit in ac sit. lit b indice 1 sau lit d? Pt mine e destul de clar ca lit d.

Tind sa-ti dau dreptate, dar imi tot amintesc de ordinea aia cronologica si mi-e ciuda ca nu stiu unde am citit de ea...

Gata, am gasit, in Udroiu la penal, la actiunea penala si civila in procesul penal, "ordinea de prioritate e retinerii cauzelor care impiedica punerea in miscare sau exercitarea actiunii penale". Dar citind mi-am dat seama ca nu e cazul nostru. La noi era vb despre schimbare, deci nu avem mai multe cauze incidente.

Deci, sim iti dau dreptate. Daca atat b) ind. 1, cat si d) erau incidente se retinea primul.
Ultima modificare: Joi, 2 August 2012
Ice Hellene, utilizator
Ice Hellene a scris:

isis23 a scris:

Se pot gratia colectiv si pedeapsa amenzii in cazul persoanelor fizice, daca nu au fost inca executate ?

Eu stiu ca da. Gratierea are ca efect inlatuarea in tot sau in parte a ped principale (deci poate fi amenda) si nu produce efecte asupra ped executate integral (tb sa fie executabile).

Mersi Helene !:)
Ce este denuntul inform?
In cazul legitimei aparari, atacul poate fi savarsit de o persoana juridica? Stiu ca apararea poate.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)