avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Buna dimineata. In primul rand, nu trebuie sa ne afecteze faptul ca e si un psiholog in comisie. din start esti timorat daca te gandesti ca te va analiza, ca nu trebuie sa faci un anumit gest si asa mai departe. Consider ca pana la urma ideea e sa fii om, sa fii tu si sa raspunzi in limita normalului. La intrebarea cu accidentul, ar tb sa stiu daca e cineva ranit grav sau nu, in ce conditii s-a produs, daca e cazul sa ma ingrijorez atat de mult incat sa imi afecteze activitatea. pana la urma astfel de evenimente chiar se produc, mai devreme sau mai tarziu, gravitatea fiecaruia fiind perceputa diferit de fiecare dintre noi. Asadar, intrebarile de la interviu mi se par un non-sens, cu care tb sa te descurci pana la urma, atunci, in fata comisiei, deoarece nu esti un robot si fiecare om , poate cu acelasi raspuns, e perceput diferit, in functie de personalitatea afisata, de gestica, etc.
vis-a-vis de prietenul care are un prieten interlop, nu cred ca as avea un asemenea prieten in primul ran. dar, daca prin absurd, asa ar fi,raspunsul meu cred ca ar fi negativ. atat pot sa iti spun acum, poate pe moment mi-ar veni alte idei, nu stiu, nu-mi fac probleme de pe acum pt interviu, mai sunt 2 probe inainte..
Ce am mai auzit eu ca s-a intrebat:
" Ce carti ai citit in ultima vreme?" :stunned: asta mi se pare o intrebare pe care o adresezi unui prieten, la o cafea, eventual poti sa si recomanzi una.:D ce spuneti de intrebari de genul acesta?
Numai bine!
Ups! acum am citi mai bine intrebarea cu accidentul si am vazut ca a avut probleme mari individul.. mmm.. atunci cred ca lucrurile se schimba un pic, voi gasi pe cineva care sa imi tina locul pt ca e o pb destul de grava.. asa as face, oricum nu as mai putea face nimic in ziua aceea la munca, asa ac mai bine imi iau liber si gata..

See u!

Intrebari la interviul pentru admiterea la INM

- La cate procese in instanta ai participat ?
- Ai dat vreodata mita ?
- Ai cistigat vreodata bani pe nedrept ?
- Ai apelat vreodata la vreo cunostinta pentru a-ti favoriza o interventie pe langa un magistrat ?
- Cate cereri pe Legea 544/2001 privind accesul la informatii de interes public ai ai inaintat autoritatilor publice din zona in care locuiesti?
- Folosindu-te de drepturile pe care le ai, cate petitii ai inaintat autoritatilor publice din zona in care locuiesti, reclamand anumite nedreptati ale autoritatilor ?
- Fratele tau vrea sa se angajeze si iti cere o suma de bani, pe care tu o ai disponibila, pentru ca fratele tau sa se duce sa mituiasca un inalt functionar public. Ii vei oferi acea suma de bani sau vei anunta autoritatile competente pentru pregatirea unui flagrant ?
- Sotia ta gaseste un copil in fata casei si se hotaraste sa il adopte. Dupa 6 luni sotia ta decedeaza, intr-un accident de masina. Ce vei face cu copilul dupa decesul sotiei ?
- Un cetatean intra in biroul tau si iti mentioneaza faptul ca procurorul de la biroul alaturat i-a propus sa il ajute pentru a schimba incadrarea juridica a fiului lui dar in schimbul unei sume de bani. Cetateanul doreste organizarea unui flagrant Il vei avertiza pe colegul tau procuror sau in vei organiza un flagrant ?
- Te afli in aeroport cu un prieten, pentru a pleca intr-o tara straina. Prietenul iti spune ca nu se simpte bine si ca trebuie sa ii duci si bagajut lui prin vama aeroportului. El pleaca la toaleta spunandu-ti ca va veni imediat iar tu treci prin punctul de control si esti oprit pentru un pachet suspect de droguri existent in bagajul prietenului tau. Care este reactia ta in aceasta situatie si cum vei demonstra ca respectivul bagaj nu este al tau din moment ce prietenul tau nu si-a mai facut aparitia ?
- Te afli pe strada si observi, in fata ta o persoana care cade pe trotuar in timp ce doi indivizi care o insoteau, o i-au la fuga in directii opuse. Care este reactia ta in aceasta situatie ?
- Te afli pe holul Tribunalului iar un detinut, adus la audieri, scapa de sub paza politistilor si se indrepta catre tine cu un citit in mana. Te ameninta, punandu-ti cutitul la gat in timp ce doreste sa iasa afara din Tribunal impreuna cu tine pentru a scapa de proces. Care este primul instinct in acest caz ?

Mai urmeaza si altele daca mai vreti sau voi mai avea timp de ele.
Spor la invatat !
Mai vrem si altele.Spor la invatat !

Ce intrebari d'le ?!

Unele insa mi se par puru si simplu aiurea, pt a te bloca, pe cei la care prinde figura...

Totusi, avand in vedere varsta -- minim 22-23 de ani -- ar trebui sa fie capabil fiecare sa dea un raspuns, cred eu.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)