avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
Ma bucur sa descopar multi colegi de suferinta...Astept cu nerabdare toate stirile legate de admiterea INM 2009. As dori, inainte de toate, sa va rog sa-mi spuneti de pe ce carte se invata la Procedura Civila in Bucuresti si, daca se stie, care sunt catile mai apropiate de formularea grilelor...eu sunt studenta la iasi si ma tem ca nu cumva sa ratez examenul pt ca sunt obligata sa invat din cartile de aici. Multumesc mult! Spor la invatat!
Draga dana acestea sunt cartile dupa care eu invat si care au fost recomandate si de alti colegi.Am sa ti le scriu si tie aici ramanand sa decizi tu daca iti sunt de ajutor sau nu.Acestea sunt:
-Civil I I.G,Boroiu
-Dr.reale C.Birsan
-TGO C.Birsan si C.Statescu
-Contracte speciale Fr. Deak
-Succesiuni Fr. Deak
-Procedura civila Mihaela Tabarca
-Penal P.G C.Mitrache
-Penal P.S T.Toader
-Procedura penala I.Neagu
mult spor...
Propuneri/Sugestii
Stimati forum-isti avocatnet.ro,

Va propun sa va spuneti opiniile in ceea ce priveste examenul de admitere la INM pentru a putea trimite profesorilor care intocmesc grilele de examen, corectorilor precum si tuturor reprezentantilor INM si CSM, un memoriu cuprinzand sugestii referitoare la respectivul examen. Acest lucru este benefic, in primul rand, tuturor celor care se inscriu si sustin examen la INM in anul 2009, adica noua tuturor.
Una dintre sugestiile mele asr fi ca procurorii sa se specializeze numai pe drept penal iar dreptul civil sa fie o disciplina auxiliara acestora. Este foarte multa materie pentru examen iar presiunea asupra noastra este prea mare.
Deci o prima propunere ar fi delimitarea, in buna masura a dreptului penal de dreptul civil, asa cum exista si in statele dezvoltate ale lumii- Avocati si Magistrati specializati numai pe drept penal sau pe drept civil.
Mi se pare anormal ca in cadrul institutului sa se faca respectiva delimitare in functie de optiunea fiecarui absolvent de INM.
O a doua sugestie se refera la scoaterea testului de rationamente analitice si introducerea unui alt test. Nu sustinem examen la NATO, US Army sau US Navy sau Universitatile de Drept renumite din SUA, Canada, Noua Zeelanda, Australia (printre care Princeton si Harvard). Retineti faptul ca suntem/’traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul’. A fost o gluma, desigur.
De ce noi, Romanii, trebuie sa copiem totul de la altii. Noi nu mai gandim ? Trebuie sa-I lasam pe altii sa gandeasca pentru noi ?
Sugestiile trebuie intocmite si depuse la sediul INM si CSM pana cel tarziu inceputul lunii decembrie.
Astept sugestiile voastre…

Pasivitatea te face complice la infractiunea de ‘Progres si prosperitate a societatii romanesti’.
Aceasta infractiune se pedepseste cu izolarea fata de societate si de valorile acesteia.
Masura preventiva aplicata este ‘Educarea in spiritul implicarii active si dezvoltarea initiativei’- desfasurat intr-un grup social, bine definit.

incorruptibleman
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
ANDREW ADAM, utilizator
si ce ai propune? sa nu se mai dea civil si procedura civila la examen? sa se dea grile mai usoare la aceste materii,pentru cei ce vor sa devina procurori? imposibil. scopul e ca toti magistratii sa aiba aceeasi pregatire de baza,iar specializarea incepe cu anul 2,la inm. sincer mie mi se pare corecta varianta asta, chiar daca ulterior o sa mai uiti din cunostintele materiilor la care nu te-ai specializat, ptr ca exista posibilitatea de a trece pe parcurs dintr-o profesie in alta si apoi nu-ti strica sa ai notiuni cat mai complexe si din celelalte materii. ai timp in anul 2 , ca stagiar si apoi toata viata sa te specializezi
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2008
amy22, utilizator
mai Andrei, iti va respinge tot.
tu doar crezi ca esti mai obiectiv dar nu e asa. te gandesti la tine si cum sa-ti fie tie mai usor la acest examen.
trimite tu singur memoriul. ce conteaza ca alaturi de tine mai semneaza aprox. 100 de insi. irelevant.

sunt unii candidati admisi care nu stiu cu siguranta ce vor alege in continuare. in special, cei ce nu au practica se afla in aceasta dilema. ei aduna informatii in anul 1 si apoi au posibilitatea sa faca aleagerea, mult mai buna, in anul 2. iar in timpul asta au dobandit cunostinte similare cu ceilalti.

sunt unii candidati care vor sa fie procurori dar parca ar vrea si judecatori si invers. rata de preferinta in alegere meseriei este mica.
astfel se poate intampla ca unii dintre acestia sa nu aiba media necesara sa obtina un loc la una dintre grupele de judecatori sau procurori sau se poate intampla sa nu prinda un oras/o categorie de orase preferat/-e.
sau poate familia nu se poata muta intr-o anumita localitate pt. un post de jude si atunci el poate face un compromis alegand procuror sau invers.

INM/CSM urmareste ca fiecare candidat admis sa poate exercita oricare dintre cele 2 meserii. poate ca pe una dintre ele o va exercita mai bine dar trebuie ca sa o poata face si pe celalata la un nivel de competenta acceptabil. oricum se va cizela in timp.

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)