avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

candidati la concursul de admitere INM 2009 Uniti-va!!!

cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Ultima modificare: Vineri, 12 Septembrie 2008
bdm_jus, utilizator
in legatura cu bursa> din cate stiu, de la o prietena care a intrat in anul acesta la INM, i se da pe luna aproape 1500 lei. Intr-adevar, este f putin
Bursa pentru anul I este de 1444 lei iar pentru anul II-1672 lei
Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, chiar daca este dezamagitor...Deci inca 2 ani de privatiuni! Dupa ce pierzi ani din viata, vacante, nervi, liniste, etc, si, in sfarsit , iesi invingator din lupta cu cei 3000 de candidati, poti sa te consideri norocos: ai reusit sa castigi cat vanzatoarea de la magazinul de cosmetice! Apoi, dupa cei ce doi ani in care trebuie sa te hranesti doar cu satisfactia ca ai intrat in sistem si ,cu putin noroc, vei fi fericitul posesor al acestei nobile meserii, poti fi intr-adevar fericit (asta daca nu ai avut ghinionul sa fii repartizat la Vanju Mare sau Sighetul Marmatiei!) : vei castiga, se pare, in jur de 3000 lei, adica...tot cam atat cat vecinul meu, inspector la fisc, care a facut liceul la seral si facultatea la Petrosani, si care are o remuneratie ,,dupa buget, mica", de vreo 800-900 lei, dar stimulente de vreo 2-3 ori pe-atat! Ma apuca revolta cand aud cum se isterizeaza toti ignorantii cand vorbesc despre ,,salariile uriase din justitie"! Unde sunt, fratilor? Aud ca abia un presedinte de tribunal ajunge pe la 7000-8000. Cunosc vreo 3-4 judecatori trecuti de 50 de ani care au diabet (boala domneasca!), unul care a facut infarct la munca, unul despre care se spune ca a fost umilit si pus sa stea in genunchi de catre un fost condamnat, si o alta, saraca, fosta, care are impresia ca i s-a implantat un cip...Toti vorbesc numai despre,,salarii mari", ,,coruptie", ,,judecatoarea beata", dar nimeni, sau foarte putini, vorbesc despre privatiunile acestei profesii, in a carei obligatie sta discretia si bunul simt, chiar daca mai sunt si exceptii, ca peste tot. Cred ca acesta a ramas singurul sistem unde selectia este atat de exigenta, si multi vorbesc fara sa aibe habar ce inseamna, din prisma unor pozitii obtinute facil. Trist este ca multe decizii din cele care ne privesc sunt influentate de aceste isterii. Poate...ne aude si pe noi cineva, desi suntem doar aspiranti! Spor la invatat!
Basescu si-a batut joc de magistrati la sedinta CSM 2009. La cat este de presedinte jucator, acesta este in stare sa ii inrobeasca, sa-i umileasca pe magistrati numai pentru a-si pune in aplicare marsaviile lui de politician diabolic.
Imi pare rau pentru toti cei care au depus eforturi serioase pentru a ajunge in sistem pentru a observa ca totul a fost un balon de sapun care s-a spart repede. Considera doar o reusita si ai incredere in tine. Nu esti tu de vina ci sistemul.
incorruptibleman
draga mea,
ai perfecta dreptate. sau mai bine zis, ai si tu dreptate. eu sunt avocat si astept sa implinesc 5 ani de la intrarea in profesie, ca sa pot da examen pe post de magistrat. si stii de ce? pentru ca m-am saturat de umilintele magistratilor. sunt avocat de instanta, lucrez la un nivel ridicat, am in fiecare zi cel putin 2-3 dosare. chiar nu mai suport judecatorii. chiar nu mai suport sa se rasteasca la mine niste isterice frustrate (judecatoarele), nu mai suport sa le vad fetele plictisite in sala de judecata, de parca le tine cineva cu forta pe postul ala (si vorbesc de judecatori din bucuresti,adica au niste posturi super). sa zicem ca in cei 3 ani de profesie pe care ii am,am avut contact profesional cu aprox 50 de judecatori. pot sa numar pe degetele de la o mana judecatorii pe care ii plac foarte mult si pe care ii gasesc foarte bine pregatiti si mai ales "oameni". a fi un judecator bun, nu inseamna sa fii bine pregatit. un judecator bun este mult mai mult de atat. e vorba de atitudine, de bun simt etc. nu stiu despre ce magistrati umiliti vorbesti tu, dar eu in 3 ani in care am fost in fiecare zi in instanta (exceptand vacantele judecatoresti), nu am vazut magistrati umiliti. avocati umiliti, am vazut sute. nu as vrea sa se simta jignit niciun magistrat care vede acest mesaj. sunt convinsa ca orice judecator care va citi mesajul meu, va considera ca nu se regaste in descrierile mele sau daca se regaseste, in mod sigur isi va gasi si o justificare. am prieteni magistrati, am magistrati si in familie, chiar si iubitul meu e judecator. in viata particulara sunt absolut minunati. in instanta, lucrurile se schimba...

Alte discuții în legătură

Admitere inm nela.strugariu nela.strugariu este cineva dispus sa discutam pe forum azi? ceva noutati despre admiterea in INM?:-/ (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Master sau limba straina pt inm 2009 ? kalula kalula Data fiind multitudinea de zvonuri de pe "piata" nu mai stii ce sa crezi... Poate cineva de pe acest forum stie mai multe. Va fi obligatoriu masterul in 2009 ... (vezi toată discuția)