cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
...draga mea,
si eu am trei ani vechime, si eu am fost aproape doi ani avocat, iar acum lucrez intr-o directie a MJ (,,...de pe langa...,,). Crede-mă că stiu cum e in sala de judecata, si stiu ca mai sunt si personaje din cele descrise de tine, dar alea sunt exceptiile despre care vorbeam. Cel putin, asa e pe la instantele pe care le stiu eu; fiecare are 1,2 sau poate 3 personaje non-grata. Dar refuz sa cred ca toti sunt asa, iar daca se intampla asta si cu prietenul tau, e foarte grav...E foarte adevarat ce spui: calitatea umană ar trebui sa fie conditie sine-qua-non in aceasta meserie, dar asta pentru a putea ramane drept si a trata pe toata lumea cu respect, ca un adevarat profesionist, nu pentru a fi permisiv...Trebuie sa recunoastem ca si avocatii si justitiabilii, atunci cand pierd un proces, dau vina pe judecător, chiar daca nu avut dreptate sau legea nu a permis, pur si simplu, ca stii cum e:nu tot ce pare a fi moral e si DREPT!
Eu am dat la INM de trei (!) ori in acesti ani. De fiecare data m-a marcat si m-a stors de vlaga acest examen, desi nu am putut sa invat zi de zi mai mult de o luna-doua, pt. ca am familie. Am perseverat pt. ca am fost mereu pe-aproape, si am sperat ca jucatorii la loto...Dupa aceste experiente mi-am dat seama ca ori ma apuc serios de invatat din vreme, ori renunt! Dar nu stiam daca fac fata si cu bursa, si se pare ca e ...nasol momentul! Ar trebui ca doi ani sa castig mai putin decat acum, si dupa cum spuneam...am obligatii, ,,am bani de dat, am datorii la stat!"...E o mare problema cu acest INM pt. cei care nu mai sunt tocmai tineri, de pe bancile facultatii, mi se pare chiar discriminatoriu! Daca in viitor nu se vor mai da examene direct pe post, cei in situatia mea trebuie sa-şi ia adio de la magistratura. Dupa parerea mea cel care pierde este si sistemul, pt. ca nu mi se pare OK sa recrutezi judecatori numai dintre tinerii de 20 si un pic Nu cred ca dincolo e asa...Sa nu se supere nimeni, respect eforturile celor care reusesc, indiferent ce varsta au, pt ca stiu ce inseamna, dar experienta de viata vine mai tarziu, si e importanta cand ai in mana destinele oamenilor.Daca intri de foarte tanar in acest sistem poti deveni foarte bun, daca te ajuta structura interna, sau poti deveni unul dintre acele personaje obtuze, cu vederi limitate, de care ne lovim peste tot.
Cat despre intamplarea de la CSM, cred ca acea respectabilă d-na judecator trebuia sa ia atitudine si sa nu lase netaxata grosolania cu care a fost tratata, indiferent de la cine venea. Unele lucruri ni se intampla pt. ca permitem, si uitati-va in jur la cat de mult am permis...
eu incerc sa fiu optimist chiar daca sant dezamagit de bursa,eu aveam , asa cum ati vazut alte imformatii se pare eronate dar totusi voi face un efort sa incerc sa intru in sistem pentru al treilea an consecutiv. Cei care au mai incercat , cu siguranta s-au convins ca nu e destul sa fi bine pregatit ci in plus ai nevoie si de o mare doza de noroc si inspiratie de moment. In ce ma priveste am fost foarte aproape de a intra in 2008 si privesc increzator catre 2009 ( :sorry: ) Pe curand
eu m-am hotarat pt 2009. Nu stiu daca nu o sa intru acum , daca o sa mai dau. Oricum, sunt de apreciat persoanele care nu renunta. Dar, ce nu s-a potrivit in 2008? Au fost date chichite? Da-ne un sfat cum anume trebuie invatat sau spune-ne orice care ne-ar putea ajuta
În ceea ce mă priveşte, vreau să vă mărturisesc faptul că şi eu am crezut că nu am avut noroc, că erau lucruri pe care ştiam mult mai bine sau nu mi-a picat fisa atunci, pe moment, iar de fiecare dată am ratat cca 10 întrebări din prostie şi lipsă de concentrare. DAR , vreau să vă mai spun că norocul, concentrarea şi lpsa stresului poţi să le ai atunci când eşti foarte stăpân pe materie! E adevărat că e vastă, şi e aproape imposibil să ştii totul la perfecţie, dar o stăpânire cât mai bună a materiei te fereşte de gafe şi îţi dă viziunea necesară pentru a ,,jongla" cu întrebările. Mult succes!
Chiar daca bursa e mica te poti descurca, daca stai in caminul I.N.M.si care nu se compara cu caminele studentesti (din punct de vedere al dotarilor si al confortului existent).In caz contrar cu chirie impreuna cu inca doua persoane.Oricum in ambele variante nu va fi ca acasa dar totusi se poate supravetui.