cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
va urmaresc din cand in cand insa nu prea imi permite timpul sa stau in fata calculatorului
parerea mea este ca are mai putina importanta cartile din care inveti pt. ca toate spun acelasi lucru dar poate cu alte cuvinte si nu uitati ca dam un test grila, nu lucrare de sinteza unde sa-ti caute anumite cuvinte sau expresii si sa te depuncteze pt. ca nu le-ai folosit pe-a lui X sau Y iar in ce priveste diferentele de opinii ( problemele controversate ) in anumite situatii dintre profesorii din Bucuresti , Cluj , sau mai stiu eu de unde, acestea sant in principiu evitate la INM , iar daca se strecoara una doua , ghinion sau noroc , depinde dupa cine ai invatat si depinde de cine face baremul ( de ex in 2007 la penal intrebarile si baremul s-au facut de profesori din Cluj ) spor sa aveti si ne mai auzim
Si eu am crezut ca nu conteaza autorul, si , in principiu, ar trebui sa ai dreptate, pt. ca regulile sunt aceleasi, dar am observat, citind unii autori numiti aici, ca e altceva... ,,Altceva" in sensul ca poti intelege lucrurile mult mai bine, mai ales cand esti 90% audodidact si...ai facut facultatea la Craiova. E aproape sport extrem sa dai la INM fara sa citesti si altceva! Multumesc celor care impartasesc impresii aici, pt. ca eu am avut de invatat. Nu vreau sa spun ca o facultate te poate face mai destept decat alta.Si eu sunt de parere ca ,,omul" conteaza, dar este important si in ce sabloane incerci sa te incadrezi.
"Iar voi, tineri, intrebati-va nu ceea ce poate tara sa faca pentru voi,
ci intrebati-va ceea ce voi puteti sa faceti pentru tara voastra."
J. F. KENNEDY Presedintele S.U.A. (1961-1963)
Stimati posibil viitori magistrati,
Am urmarit cu interes discutiile de pe acest forum si am ajuns la concluzia ca multi dintre voi sunt cat se poate de ‘conformisti’ – in adevaratul sens al cuvantului- neintelegand faptul ca inainte de orice trebuie sa va cunoasteti pe voi insiva, potentialul de care dati dovada precum si sa cunoasteti cat mai bine realitatea in care traiti, sa actionati in vederea unei schimbari profunde a situatiei de fapt, prin actiune si atitudine fata de tot ceea ce este nedrept si nepermis intr-o astfel de societate, in continua miscare si transformare.
Am absolvit facultatea de drept din ambitie si din dorinta de a avea cunostinta de sistemul legislativ din aceasta tara precum si pentru a-mi aduce contributia la schimbarea acestuia in conformitate cu necesitatile societatii mereu in schimbare.
Nu urmaresc si nu voi urmari niciodata sa-mi asigur un loc caldut si confortabil in sistemul judiciar precum si un salariu decent sau vreo functie de pe pozitia careia sa actionez in vederea obtinerii unor avantaje personale. Nu ma intereseaza acest lucru cum nu ma intereseaza sa devin un servil al acestui sistem bolnav in care traim.
Sunt o persoana activa, intreprinzatoasre, nonconformista care incearca sa schimbe lucrurile din jurul lui dar fara a deranja pe cei din jur, spre binele si interesul tuturor.
Pentru a scurta aceasta prezentare introductiva incerc sa trec direct la subiect.
Prin parcurgerea mai multor materii de drept precum si a mai multor legi, ordonante, hotarari de guvern, etc., nu de putine ori am fost contrariat de modul uneori ambiguu, alteori de neinteles precum si birocratic sau complicat in care este construit sistemul judiciar romanesc.
Ca sa nu mai vorbesc de interpretarile care se fac pe anumite articole de lege, etc.
Exista multe legi, ordonante, hotarari care sunt pur si simplu depasite sau nu mai au nici o legatura cu noua societate in care traim, nu mai sunt aplicabile noilor cerinte impuse de societate. Altele sunt cat se poate de discriminatorii sau la limita constitutionalitatii sau nu corespund normelor europene in domeniu – Romania tara membra a U.E.
Spre exemplu :
-Discriminarea care se face intre persoana juridica de drept public si persoana juridica de drept privat in ceea ce priveste raspunderea penala.
- Legea nr. 76 din 16 ianuarie 2002 (*actualizata*) privind sistemul asigurarilor pentru somaj şi stimularea ocuparii fortei de munca – nu corespunde legislatiei europene in domeniul asigurarilor sociale
Ajutorul de somaj, in statele U.E., se calculeaza procentual in raport de salariul pe ultimele 12 luni din salariul pe ultimele 12 luni, si nu raportat la salariul minim garantat.
-Daca in Uniunea Europeana raportul dintre salariul minim si salariul maxin este de 1 / 15 , in Romania acest raport este de peste 1 / 200, adica o totala anormalitate generata de sistemul prost administrat de catre Guvernul Romaniei. Lipsa unei grile de salarizare reglementata legal duce la anarhie si haos in ceea ce priveste salarizarea oamenilor muncii precum si o discriminare totala.
- Senatorii si deputatii care, dupa alegerile din 30 noiembrie, nu au prins un loc in Parlament, vor fi someri de lux pentru 3 luni. Prevazatori, alesii si-au votat inca de acum doi ani o ordonanta care le asigura un venit consistent pe o perioada de trei luni – in jur de 5.000 lei lunar.
Reglementare legala total neconstitutionala si discriminatorie in acelasi timp. Este nelegala.
-Parlamentarii au pensii dar si indemnizatii destul de consistente.
‘Parlamentar’ nu este o meserie ci o functie in care esti ales. Pensiile se acorda numai pentru meseria pe care a-I profesat-o. Pensiile Parlamentarilor sunt cuprinse intre 5.000 si 6000 lei RON.
-Parlamentarii au fel de fel de indemnizatii- aceste indemnizatii nu corespund, in nici un fel, reglementarilor legale europene.
Si se mai pot enumera multe asemenea reglementari legale cat se poate de impertinente din partea celor care conduc aceasta tara.
Ceea ce vreau eu sa mentionez in acest material este faptul ca noi, cei care ne spetim sa invatam toata legislatia in vigoare.ar trebui sa fim primii care sa actioneze in vederea modificarii acestor reglementari legale deoarece este si va fi spre binele nostru si al copiilor nostrii, spre binele acestei tari greu incercate.. Nimeni nu vine sa ne solutioneze legile in aceasta tara. Acest lucru sta in puterea noastra de a actiona in vederea schimbarii de fapt si de drept a legislatiei in vigoare, in conformitate cu necesitatile si nevoile societatii in care traim.
Schimbarea de atitudine inseamna initiativa, actiune, spirit intreprinzator, implicare, responsabilitate fata de tine si fata de tara si valorile acesteia.
Sunt un idealist. Cred in valorile acestei tari, in schimbarea de atitudine, de mentalitate.
Si daca cred, trebuie sa actionez. Daca actionez, trebuie sa fiu activ. Daca sunt activ, atunci trebuie sa fiu implicat. Daca sunt implicat, atunci sunt raspunzator.
Cu totii suntem responsabili fata de aceasta tara in care traim si ne desfasuram activitatea.
Trebuie sa si vrem. Trebuie sa si ne pese.
Tie iti pasa ?
Va anunt ca intentionez sa nu mai particip la concursul I.N.M din tomna deoarece, in acea perioada voi avea multe procese de solutionat cu statul roman. Sunt o persoana activa si ma implic pentru ca imi pasa. Nimeni nu ma poate impiedica sa am initiativa si sa fiu responsabil pentru un ideal nobil pe care il apar si il sustin.
Atitudinea mea este determinata de nonconformismul din mine care m-a convins ca- in aceste conditii-, nu este bine si ca trebuie sa astept cele patru noi coduri care vor intra in vigoare, sper, in anul 2010. Sper sa fie conforme normelor europene in vigoare spre binele si interesul acestei tari si a cetatenilor acesteia. Daca am intrat in hora marii uniri Europene atunci trebuie sa mergem pana la capat.
Andrew Adam incorruptibleman
Spor la invatat.
Baieti si fete!
Am si eu o intrebare. Va rog, dati-va cu parerea>
In legatura cu drepturile reale. In tematica la drepturi reale scrie asa: -dreptul de proprietate publica si privata: caracterizare, atribute, dreptul de proprietate comuna. Ce anume invatam aici? Doar ce scrie sau tot ce este la proprietate publica, tot de la privata si tot de la proprietate comuna?Voi cum ati facut?
Am o prietena care este intrata si mi-a spus sa invat doar ce ne cere in tematica.
Apropo, am carte lui Barsan pt drpturi reale. Astept un punct de vedere