Va rog sa va informati inainte de a lansa anumite zvonuri care nu fac decat sa ii demobilizeze pe cei care se pregatesc intens pentru admiterea la INM 2009
Intalnire Ministerul Justitiei 30.10.2008
2008-11-06 16:47:20
[ link extern ]
- - -
De altfel, numarul celor intrati pe cai ce trebuie sa fie si sa ramana exceptionale a fost aproape egal cu cel al absolventilor INM, situatie deosebit de grava si periculoasa ce nu poate fi justificata pe lipsa personalului , cu atat mai mult cu cat, cum am aratat, nu exista si o evaluarea a sistemului care sa identifice lipsurile acestuia si din acest punct de vedere.
Consiliul Superior al Magistraturii nu si-a îndeplinit in mod laudabil nici rolul sau in privita asigurarii eficientei justitiei. Am subliniat de la inceput lipsa unei - - politici de resurse umane realiste si pragmatice - - precum si a unei evaluari a sistemului judiciar, a masurarii performantelor la nivelul instantelor si parchetelor din Romania.
- - -
In toata tara este o lipsa acuta de magistrati si nu cred ca anul acesta vor ingheta posturile.
Ministrul Administratiei si Internelor a mentionat, intr-o conferinta de presa- ian. 2009-, faptul ca se vor face disponibilizari de 20% din personalul administrativ dar a admis ca sunt domenii in care este necesara cresterea personalului, in speta in domeniul justitiei.
Desi CSM-ul nu are o politica de resurse umane realiste si pragmatice, e greu de crezut ca nu se va mentine traditia la INM.
Andrew Adam INCORRUPTIBLEMAN