cred ca acest mijloc de comunicare ne-ar fi de un real folos tuturor care se gandesc sa participe la concursul de admitere INM 2009 si de aceea mi-ar face mare placere sa schimbam sfaturi,opinii,informatii,ganduri...orice idee intre noi,as cum vad ca au facut-o si cei care au participat la concursul din anul acesta...
Sunteti de acord cu mine?
Eu cel putin astept un sfat,o impresie si de la cei care se pregatesc pentru viitorul concurs dar mai ales de la cei care au trecut deja prin asta indiferent daca au reusit sau nu.M-ar ajuta foarte mult sa imi fac o idee ce se intampla in momentul examenului,si dupa reusita sau nereusita:((...
M-am hotarat sa particip si eu anul urmator,recunosc nu cu cele mai mari sperante,caci sunt in anul 4 de facultate si din cate am auzit,prea putini sunt aceia care reusesc din prima intr-ucat e nevoie de o pregatire foarte buna care necesita timp...Am inteles ca e de preferat sa se studieze din anumiti autori pentru reusita,asta tot de pe forum...Sunt multe de discutat si de aflat de aceea m-as bucura sa ne unim toti si sa comunicam intre noi..
Si eu tot pt. prima oara intentionez sa dau examenul, m-am apucat de invatat abia acum, dar merge greu la civil. La penal e un pic mai accesibila materia, am atacat aseara Manualul de drept penal al lui Bulai.La civil, inca sunt la prima lectie-raportul juridic, iar la procedura civila, nu am invatat inca nimi :( .E tare naspa, dupa ce revin de la serviciu, sa ma apuc sa studiez, dar incerc.Mai ales ca in facultate nu am avut de invatat de pe cartile profesorilor respectivi.Sper sa termin de invatat si sa m timp sa fac si ceva grile.Multa bafta tuturor.
Ma bate gandul sa incerc si la INM.
Anul asta am sustinut examenul la Baroul Bucuresti, pe care l-am picat primul sub linie, cu 6,94. Mi-e frica sa mai incerc la Barou intrucat acolo se da sinteza si asta nu ar fi nimic dar se copiaza si se si corecteaza oblic "ca la primarie", eu stiu ce am scris acolo....dar.....who cares? In fine, am picat am picat.
Deci materia de bine de rau am invatat-o de-un 6,94, acum as vrea sa ma axez pe sistemul INM sa mai parcurg odata materia si sa trec la grile si in functie de rezultatul acestora sa ma decid daca incerc sau nu la INM. Oricum chiar daca pic la INM macar invatatul ma tine in priza si incerc apoi la Barou....cu materie mai multa in cap.
Deci la INM se sustin urmatoarele probe: Test grila la civil, penal, proc civila si proc penala; apoi daca faci 70 (?) din 100, te "califici" mai departe la Test-grila de logica , apoi la test psihologic scris si interviu, apoi la vizita medicala.
Am ratat vreu pas?
O aklta nelamurire de-a mea este UNDE se fac inscrierile; am tot citit ca se fac la "tribunalul sau parchetul de la resedinta candidatului" NU la sediul INM? Deci daca locuiesc in sectorul 4 Bucuresti unde ar trebui sa ma inscriu?
Ce carti de teste-grila recomandati? Exista si teste-grila de logica pe piata?
Cererile pentru inscrierea la iNM se depun la tribunalele sau parchetele de pe langa acestea in a carei raza teritoriala domiciliaza candidatul. In speta, cererea o vei depune la T.M.B sau la Parchetul de pe langa T.M.B.
grile...grile si iar grile...parerea mea e ca din grile nu se invata prea mult...ele scot in evidenta ce nu am invatat sau ce nu avem fixat bne in memorie.
eu sunt bucuros k pe frumul asta intra si unii consilieri care ne dau sfaturi utille. asa k, multumesc domnule elis.