avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?

Procurorul isi desfasoara todeauna activitatea in subordinea ministerului PUBLIC, niciodata in subordinea Ministerului Justitiei,

conform baremului de corectare la organizare judiciara de anul trecut
a. fals art 62 alin 2 din legea 304/2004 si art 65 alin 1
Procurorul isi desfasoara activitatea potrivit principiilor legalitatii ,impartialitatii si controlului ierarhic ,sub AUTORITATEA ministerului justitiei ,in conditiile legii.
Procurorii din fiecare parchet sunt subordonati conducatorului parchetului respectiv.
Asta a fost corectarea si un cuvant a schimbat tot enuntul
oricum multumim de ajutor

Chiar ca un cuvant poate schimba tot! Dar stii ce i nostim? :))La acea intrebare am raspuns corect doar din noroc chior, nu ca am analizat tot. E tare uratica legea 304 si imediat dupa ,ordinul 529.

Acum referitor la organele jud, asa cum adeja am raspuns stiu tot din cursuri ca intra si min pub insa cred ca ar trebui sa raspundem la examen doar cu informatiile care au trimiteri la legi si articole, nu ce stim extra...poate nu e apreciat de comisie

La mine legea 304 art 62 alin 2 e : proc isi desf activitatea cf principiilor legalitatii impartialitatii si controlului ierarhic, SUB AUTORITATEA MIN JUSTITIEI asa cum a explicat vrajamarii
Nu inteleg de unde formularea ta de mai sus.
Am inteles de unde: e legea 304 din 2004 dara asa cuma aparut in mof 827 din 2005, adica neactualizata. [ link extern ]
Of! Am crezut ca e vorba de noi modificari

Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
ContSters183056, utilizator
Pentru Laura Mirela,
In legătura cu subiectul Organele Judiciare,
din punct de vedere al participanţilor la proces, se poate spune ca acestia sunt organele de cercetare penala, cere efecteaza actele premergatoare in cauzele penale, procurorul sub supravegherea căruia organele de cercetare penala instrumenteaza cauzele, si instanta de judecata care orocedeaza la judecarea cauzei penale, in cazul in care finalizarea activitatii urmarire penala este Rechizitoriul,, actul de inculpare prin care este sesizata instanta.
Aceasta explicatie cred ca este valabila numia în penal. Caci din punct de vedere al dreptului procesual civil lucrurile stau altfel.
Parerea mea este ca raspunsul la aceasta intrebare este nuantat. Insa inca odata va spun ca la SNG se corecteaza strict dupa coduri şi legile de organizare, nu tratate, care intr-adevar se pot folosi la lamurirea unor neintelegeri ale articolelor. Parerea mea e ca va complicati citind si tratate, Bineninteles ca daca vreti sa sustineti si examenul la INM, atunci mergeti cu cititul in paralel. Chestia cu documentarea din tratate este de asemenea nunatata, pentru ca acolo se gasesc explicatii din practica si doctrina, Orin practica judiciara la noi nu este unitara. Iar daca cititi de ex tdoua tratate de procesual penal de autori diferiti veti gasi explicatii diferite.
inca un sitte cu legea 304 actualizata, nu vad nici aici art.62 alin 2 lit e
Lege nr.304 în vigoare de la 30.12.2011 (cuprinzând toate modificările aduse actului oficial, inclusiv cele prevăzute în Legea nr. 300/ 23.12.2011, publicată în Monitorul Oficial Partea I, nr. 925/27.12.2011)

[ link extern ]

Intr-adevar litera e este dar la art 63, care precizeaza ca una din atributiile procurorului este acea ce a participa la sedintele de judecata, dar asta nu inseamna ca isi desfasoara activitatea in subordinea MJ, Mai mult pe toate hotararile, incheierile date de instanta de judacata, cand participa procurorul apare mentiunea Din Partea Ministerului Public participa procuror x din cadrul Parchedului de pe langă .....
rali, utilizator
dap...stiu ca mi am batut capul cu tratele ceva timp degeaba..iar acu repet doar dupa coduri. pt ca sunt suficiente pentru SNG.:)

Ce ai tu, e o actualizare din 2008
[ link extern ]
ContSters183056, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)