avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
ai dreptate in privinta banilor, e exact asa cum spui insa in ceea ce priveste locurile pe judet nu sunt afisate acum....asta vom vedea la sfarsitul cursurilor, cand va trebui sa optam pt ce judet dorim sa fim repartizati in functie de nota finala(bineinteles asta e valabil pt cei admisi).insa anul acesta de exemplu, o prietena a absolvit sng si ce credeti? este din arges si nu a fost nici un post disponibil asa k ea, k si majoritatea celor din provincie a fost repartizata in bucuresti.asta e.....eu sper sa fie totul bine si sa luam toti.
botik226 a scris:

Buna ziua.
In primul rand vreau sa urez BAFTA tuturor si sa avem puterea sa lasam alte ganduri inutile acasa si sa ne putem concentra pe subiecte :D.
Din ce stiu eu primul salar ar fi undeva la 800 ron - cam putin avand in vedere ca trebuie sa ti platesti o chirie in Bucuresti, sa iti asiguri transportul pana la cursuri in fiecare zi si sa mai si mananci..dar dupa cele 6 luni am auzit ca ar fi un salar de 2200 ron..deci ar fi doar 6 luni de suferinta #-o.
O nelamurire care ma framanta de ceva timp ar fi ca nu stiu pentru cate posturi pe fiecare judet ne luptam - ori n am vazut eu ori chiar nu este afisat deci daca ma poate ajuta cineva..as fi recunoscatoare.:worthy:

in legatura cu nelamurirea ta, as vrea sa iti spun un singur lucru, acum cred ca te lupti pentru a promova examenul, pentru ca in functie de rezultatele ce le vei avea in timpul cursurilor si apoi de cele obtinute la examenele finale vei obtine un post in judetul in care locuiesti, si daca esti norocos/asa in localitatea de domiciliu. Numai ca locurile disponibile pe Curtile de apel vor fi afisate in incinta SNG, dupa ce vei semna contractul cu ei, si eventual dupa ex din iarna,
Asa ca intai de toate invatati sa fiti admisi, si la urma urmei nu-i un capat de tara daca primiti repartitie la o distata mai mare de casa, ca doar vi se deconteaza fie chiria, fie transportul.
Si apoi dupa un an de la repartitie veti putea obtine transferul in localitatea de domiciliu sau in apropierea acesteia.
Mult succes!!!
Apropos, cu salariul de debutant, cel care va este asigurat de catre SNG, cele 6 luni, nu realizati mare lucru, asa ca va trebuie ceva banuti si de acasa, insa 6 luni nu e un efort foarte mare, cel putin trebuie sa fiti pozitivi in sensul ca veti avea un loc de munca asigurat pe viata, si nu e deloc de neglijat un astfel de serviciu. Un loc de munca platit decent tinand seama de salariile care se practica la noi in tara, de stabilitatea locului de munca, si mai ales facand diferenta intre un grefier care intr/adevar primest 2200 de lei dupa repartizare, si oricare alt bugetar care este incadarat in muca cu salariul minim pe ec. si ii creste dupa nustiu cati ani de vechime.
Multumesc mult rali. :worthy:
Si din cate stiu din lege, daca iei la examen peste 7 ,nu mai esti incadrat ca debutant si ai direct salariul de 2200lei,nu?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)