avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
multumesc all3csys si crisella35 ...va urez bafta si spor la invatat
adriana_1968 a scris:

De cand am aflat nr mare de participanti, parca toate mi-se invart in cap si nu mai retin nicio informatie.Voi cum vă simtiti?
Nu ca nu mi asi fi inchipuit ca vor fi putini candidati, da parca am concura la INM.

Să ştiţi că SNG-ul este "sora mai mică a INM-ului"
Cum am mai scris aici, SNG-ul nu este deloc uşor
Nu vreau să vă sperii, însă se face carte multă, multă, şi comprimată rău de tot în 6 luni, de fapt, în 5 luni, că 1 lună este practică.
Cerinţele sunt foarte mari, trebuie învăţat la toate disciplinele. E o "bătălie" în SNG pentru note mari, o să vedeţi cei care veţi avea norocul să intraţi.

Eu vă spun să nu vă sperie numărul mare de candidaţi, o să vedeţi că mulţi s-au înscris doar aşa....... să vadă cum este. Aşa a fost şi anul trecut, aţi văzut şi voi că s-a picat cu note mici, chiar foarte mici.
Cei care învăţaţi şi vă pregătiţi special pentru examenul ăsta o să vedeţi că în timpul examenului veţi găsi acolo unde trebuie informaţia stocată în "cutiuţă". Acum e firesc să credeţi că se învârt toate în cap.
Repetaţi constant. ªi...... odihnă, relaxare, calm.
De regulă, subiectele au fost mai dificile la procedură penală. Insistaţi pe arestare, pe faza judecăţii, pe citare. Vă vor folosi foarte mult după ce veţi trece de admitere. ;)
La organizare nu vă pierdeţi în detalii.
La procedură civilă poate fi orice.

ªi .... hai, capul sus, că în primăvară e nevoie de forţe proaspete! Să vedeţi ce aşteptaţi sunteţi prin instanţe (şi parchete) !
Spor la învăţat!

E de apreciat incurajarea ta, insa cred ca pe toti ne-a cam speriat numarul foarte mare de candidati. Iar pe mine, una, ma innebunesc legile de la organizare pt ca e multa informatie si nu stiu cum as putea sa retin tot sau aproape tot. Oricum, de ieri, de cand am vazut tabelul candidatilor admisi in concurs, totul mi se pare ilogic si complicat!:hammer:
mira_mira a scris:

E de apreciat incurajarea ta, insa cred ca pe toti ne-a cam speriat numarul foarte mare de candidati. Iar pe mine, una, ma innebunesc legile de la organizare pt ca e multa informatie si nu stiu cum as putea sa retin tot sau aproape tot. Oricum, de ieri, de cand am vazut tabelul candidatilor admisi in concurs, totul mi se pare ilogic si complicat!:hammer:

Hei, tuturor celor care aveti examen in 2 septembrie, si v-ati aruncat privirile pe tabelul dosarelor admise la concurs sfatul meu e sa nu va mai impacientati atat, ganditi-va ca pe an ce trece vor fi si mai multi, caci e firesc in fiecare an vor fi noi licentiati in Drept care isi doresc o cariera de grefier, Asa ca, ganditi-va ca daca anul acesta nu veti intra. la anul va fi si mai greu,Nici gand sa va descurajez,, dar asa s-a intamplat in ultimii ani, Subiectele au fost mai dificile de la an la an. In plus de la anul cred ca se va da din nou cod de procedura civila, caci intra in 1 septembrie anul acesta, in vigoare. Apoi cred ca pana in iunie anul viitor va intra in vigoare si noul cod de proc. penala, si automat se vor modifica si legile de organizare, caci asta impune noile proceduri.
Deci capul sus. si nu mai deschideti forumul si alte sitee-uri legate de sng. Incercati sa alternati invatatul cu perioade de relaxare in care sa nu va gantiti la nimic Caci astfel o sa incurcati art de la procedura civ cu cele de penala, nu toate dar in mare parte sunt asemanatoare. si inca un sfat in ultimele 2 zile inainte de ex nu mai cititi nimic,Va spun din prorie experienta
Mult mult succes TUTUROR!!!!
mira_mira a scris:

Aşa cum spunea şi Rali, de la an la an concurenţa e tot mai mare, şi la SNG şi la INM. O să vedeţi că sunt candidaţi înscrişi şi la un examen şi la altul.
Ãştia suntem, suntem mulţi absolvenţi de drept, care an de an ne chinuim să luăm un examen, să avem o viaţă mai decentă.
Gândiţi-vă că o faceţi pentru voi, că vreţi să schimbaţi ceva în viaţa voastră.
Nu ştiu cum să vă mai încurajez, ideea este că se poate.
Nu vreau să mă laud în niciun fel, însă cred că e necesar a vă spune că anul trecut am susţinut pentru prima oară examen la SNG, în condiţiile în care s-au înscris 1000 de candidaţi, şi am luat. A fost pentru prima oară când a fost o asemenea concurenţă.
Secretul: M-am dus relaxată la examen, iar în timpul examenului am găsit în "cutiuţă" informaţia necesară. Adică m-am putut concentra. Serios vorbesc!
Într-adevăr văd că e şi mai mare concurenţa anul ăsta, dar nu asta e problema, sunt înscrişi cei care nu au luat în anii trecuţi, cei care dau şi la INM şi la SNG, şi cei înscrişi pentru prima oară.
Voi luptaţi-vă să aveţi note cât mai mari la admitere.
În situaţia în care cei care iau şi la INM, veţi fi chemaţi la SNG, cei din josul listei de admişi.
Lăsaţi lista aia în pace, acolo unde este.
Concentraţi-vă pe repetat şi odihniţi-vă cât puteţi.

Hai că se poate! Mult succes, copii! :)

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)