avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
nu vreau sa te descurajez, dar nevoie de personal urgenta, este de cand am primit eu repartitie, adica din 2009, asa ca .. a avea nevoie urgenta de personal nu echivaleaza neaparat cu organizarea de concursuri la nivelul Curtilor de Apel, pentru angajari masive.
insa se vor scoate, cred ca prin septembrie. octombrie,
o remarca, Procurororul nu este si nu va fi niciodata parte in proces, ci doar participant, el reprezinta interesele statului, si a celor lipsiti de capacitate de exercitiu, Atentie mare al distinctia dintre parti si participanti. partile sunt doar reclamantul si paratul, apoi daca este cazul intervenientul indiferente de modalitatea de interventie in proces,
Legat de intrebarea cu delcararea cai de atac in cazul participarii procurorului la judecată.
A nu se confunda judecara cauzei cu pronuntarea hotararii.
Hotararea se pronunta intr-adevar in sedinta publica, dar nu imediat dupa terminarea dezbaterilor publice, ci ulterior. De obicei in cauzele civile nu se procedeaza ca in cele penale, in sensul ca completul de judecata intra in sala de judecata pentru pronuntarea, de obicei se trece solutia in codica de sedinta,(in civil ), in penal lucrurile stau altfel.
Deci cred ca la distincita acesata se referea Ela- n.
Astfel ca un rapuns ar fi ca daca procurorul participa la judecarea cauzei civile, hotararea se comunica si Ministeruli Public, adica parchetului din cadrul caruia face parte procurorul respectiv, caz in care termenul de declararea a căii de atac curce de la comunicare, (cam asta e practica), insa exista cazuri in care completul de judecata stabileste o ora pentru a se pronunta asupra cauzei deduse judecatii,caz in care se intra din nou in sala de judecata , iar daca procurorul este prezent (nu este obligatoriu) se da citire dispozitivuli hotaririi, iar procurorul, poate declara apel sau recurs, deci de la pronuntare.
Atentie, inca o data, daca procurorul participa la sedinta de judecata nu inseamna neaparat ca a participat si la pronuntarea hotararii!!
Spor!!!
rali a scris:

o remarca, Procurororul nu este si nu va fi niciodata parte in proces, ci doar participant, el reprezinta interesele statului, si a celor lipsiti de capacitate de exercitiu, Atentie mare al distinctia dintre parti si participanti. partile sunt doar reclamantul si paratul, apoi daca este cazul intervenientul indiferente de modalitatea de interventie in proces,
Legat de intrebarea cu delcararea cai de atac in cazul participarii procurorului la judecată.
A nu se confunda judecara cauzei cu pronuntarea hotararii.
Hotararea se pronunta intr-adevar in sedinta publica, dar nu imediat dupa terminarea dezbaterilor publice, ci ulterior. De obicei in cauzele civile nu se procedeaza ca in cele penale, in sensul ca completul de judecata intra in sala de judecata pentru pronuntarea, de obicei se trece solutia in codica de sedinta,(in civil ), in penal lucrurile stau altfel.
Deci cred ca la distincita acesata se referea Ela- n.
Astfel ca un rapuns ar fi ca daca procurorul participa la judecarea cauzei civile, hotararea se comunica si Ministeruli Public, adica parchetului din cadrul caruia face parte procurorul respectiv, caz in care termenul de declararea a căii de atac curce de la comunicare, (cam asta e practica), insa exista cazuri in care completul de judecata stabileste o ora pentru a se pronunta asupra cauzei deduse judecatii,caz in care se intra din nou in sala de judecata , iar daca procurorul este prezent (nu este obligatoriu) se da citire dispozitivuli hotaririi, iar procurorul, poate declara apel sau recurs, deci de la pronuntare.
Atentie, inca o data, daca procurorul participa la sedinta de judecata nu inseamna neaparat ca a participat si la pronuntarea hotararii!!
Spor!!!
rectificare Hotararea se pronunta intr-adevar in sedinta publica, dar nu imediat dupa terminarea dezbaterilor publice, ci ulterior. De obicei in cauzele civile nu se procedeaza ca in cele penale, in sensul ca, completul de judecata nu intra in sala de judecata pentru pronuntarea, de obicei se trece solutia in codica de sedinta,(in civil ), in penal lucrurile stau altfel.

Super super completa explicatia ta rali:strong: m ai cam pierdut pe la final dar ramane completa. Ca sa fiu sincera, cand s a intrebat la curs aceeasi chestiune, proful, judecator de altfel, a spus distrat "pentru ca l tine" iar detaliile au fost cele pe care le m scris, in speta, datorita functiei , fara sa detalieze raportat la adresa catre Parchet sau participarea la pronuntare sau la judecata....in fine , cum ai zis tu.

Am inteles ca esti deja pe post de ani buni. Indraznesc sa te intreb daca pot face completari la o intrebare de la o materie cu notiuni de la alta. Si pentru ca sunt la procedura penala, dau ca exemplu urmatoara situatie : daca la judecarea cauzelor cu minori cf 483 "judecatorii anume desemnati" trec de la organizare art 96 indice 1 -complete specializate pentru minori si familie" e mare greseala care depuncteaza ? Sau e suficient raspunsul strict pe intrebare?
Si multumesc deja:yes:
pentru Ela.n, trebuie sa iti spun ca raspunsurile date la subiectele de la SNG,trebuie sa fie stric la obiect, adica sa daca ti se cere sa enumeri care sunt masurile preventive, doar enumeri care sunt cu liniuta, nu mai mult, eu cand am dat la SNG, ce se scria in plus se depuncta, deci stric la obiect, la articol, nu bateti capii, ori cate explicatii gasiti in cartile de specialitate, nu asta intereseaza pe corectori ci cat de bine intelegeti art. din cod. Deci codurile sunt sfinte!!!! nu mai vorbesc de organizarea judiciara care de altfel tb invatata bine. si de asemenea trebuie doar raspunsuri la subiect.

si acum sa te lamuresc cum e cu explicatia mea la care zici ca nu ai inteles finalul
a se pronunta instata de civil nu echivaleaza cu pronuntarea hotararii penale unde este obligatoriu intrarea in sala de judecata a completului de judecata,
in civil doar se folosest sintacma "pronuntata in sedinta publica" rare ori sunt cauzele in care completul de judcata (judecatorul / ii şi grefierul ) intra in sala de judecata pentru a da citire dispozitvului hotararii.
iar in cauzele civile la care participa si procurorul, de obicei hotararea se comunica si Parchetlui.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)