avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
ela n a scris:

Super super completa explicatia ta rali:strong: m ai cam pierdut pe la final dar ramane completa. Ca sa fiu sincera, cand s a intrebat la curs aceeasi chestiune, proful, judecator de altfel, a spus distrat "pentru ca l tine" iar detaliile au fost cele pe care le m scris, in speta, datorita functiei , fara sa detalieze raportat la adresa catre Parchet sau participarea la pronuntare sau la judecata....in fine , cum ai zis tu.

Am inteles ca esti deja pe post de ani buni. Indraznesc sa te intreb daca pot face completari la o intrebare de la o materie cu notiuni de la alta. Si pentru ca sunt la procedura penala, dau ca exemplu urmatoara situatie : daca la judecarea cauzelor cu minori cf 483 "judecatorii anume desemnati" trec de la organizare art 96 indice 1 -complete specializate pentru minori si familie" e mare greseala care depuncteaza ? Sau e suficient raspunsul strict pe intrebare?
Si multumesc deja:yes:

imi permit sa iti rapuns si eu cu parerea mea..nu cred ca se depuncteaza, din cate stiu eu suntem depunctati doar atunci cand in enunt este precizat acest lucru, DE EXEMPLU alegeti din aceste 5 cazuri de mai jos cele 3 cazuri in care necompetenta este de ordine publica iar noi poate din cauza emotiilor, nu mai stim care sunt acestea si punem si un caz de necompetenta de ordine privata ... suntem depunctati cu cativa sutimi pt asta.
Cel putin asa am vazut la subiectele din anii trecuti la baremul de corectare era specificat ca daca se precizeaza si alte cazuri decat cele cerute era depunctat cu 0.25 sutimi.

Cred ca poti sa completezi de la organizare la civil si penal, asta arata ca ai inteles mai bine ca esti mai stapan pe materie , in niciun caz sa depuncteze. Probleme sa nu completezi gresit sau sa adaugi de la civil la penal si invers. Asta este doar parerea mea....poate ca nu gandesc eu bine lucrurile :)
multumim rali pt raspunsuri complexe si lamuritoare pt multi dintre noi.

Si acum daca poate sa mi spuna si mie cineva daca am inteles bine:
Masura obligarii de a nu parasi localitatea se dispune in cursul U P de catre procuror sau de judecator, iar in cursul judecatii de catre instanta de judecata.

Eu de aici am dedus ca si regula ca aceasta masura este dispusa in cursul U P de procurorul care efectueaza sau supravegheaza U P.

Iar ca si exceptie ea poate fi dispusa de judecator in cursul U P atunci cand invinuitul sau inculpatul face plangere impotriva ordonantei procurorului la instanta care i ar reveni competenta sa judece cauza in prima instanta. Iar incheierea prin care instanta solutioneaza plangerea este actul prin care se dispune luarea masurii obligarii de a nu parasi localitatea.
De la data la care s a pronuntat incheierea va incepe un nou termen de 30 de zile in care inculpatul sau invinuitul este obligat sa nu paraseasca localitatea?
in cazul in care sunt persoane care au intrat si la inm si la sng iar acestia raman la inm si renunta la sng pe locurile ramase libere sunt luati in considerare urmatorii care au fost respinsi initial?
da asa se procedeaza!
Elan, iti respect parerea ta, si asa ar fi cinstit, insa eu ti/am zis cum se proceda la momentul in care am sustinut eu examentul.
In alta ordine de idei, nu am zis ca e gresit daca faci trimitere la alte texte juridice, care au legatura cu subiectul care il ai spre rezolvare, insa de moment ce incepi sa faci conexiuni si trimiteri si la alte acte juridice incepi sa te pierzi in detalii care nu isi au rost.
La urma urmei este vorba de un examen care trebuie sa il promovezi, nu sa iti etalizi capacitatea de a face conexiuni cu alte acte. Aceste conexiuni le poti face linistit, dupa ce vei fi admis la sng, nu la ex, unde este un timp limitat de 3 ore, in care vei sustine practic 3 examene, respectiv, dpp, ppc, si organizere,
Sunt trei caiete de examen in care trebuie sa scrii separat in fiecae, si tb sa te concentrezi la toate trei, pe rand, astfel incat sa nu incurci art.
Nu vreau sa te superi pe mine pentru aceste remarci. Insa ai foarte mare grija caci este vorba de timpul tau, De asta am spus ca este indicat sa scri stric la subiect, nu mai mult nu mai putin.
Mult succes.

Iar in legatura cu intrebarea de mai dedimineata vreau sa iit mai spun ca procurorul poate formula calea de atac de la comunicarea hot. pentru ca trebuie verifacata legalitatea hoatararii

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)