avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager cetatean strain

sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct viager.Contravtul a fost facut in 1995 iar la scurt timp dupa mama lui a plecat in germania ..s-a casatorit acolo..si a renuntat definitiv la cetatenia romana.Intrebarea mea e urmatoarea..putem ipoteca apartamentul fara acordul ei?sau faptul ca a renuntat la cetatenie nu ii mai da nici un drept asupra imobilului.Vrem sa facem o refinantare la banca cu ipoteca si chiar vrem sa stim ce avem de facut. In cazul in care nu putem face nimic fara ea...cum procedam?
Cel mai recent răspuns: Cristinika , utilizator 08:47, 18 Noiembrie 2008
Sunt constienta (zic eu) de toate aspectele pe care le implica operatiunea.
Sunt de partea Bancii. Eu am propus conducerii solicitarea unei alte garantii, a carei eventuala executare sa poata acoperi debitul Bancii la un moment dat.
Fiind insa vorba despre un angajat, de o perioada scurta de creditare si de o suma relativ mica ... Banca accepta aceasta "garantie". Incercam sa aduc un plus de confort ...
Pai e foarte buna si asta, odata ce acea declaratie poate fi o forma de renuntare la drept in cazul neplatii debitului... Bunul poate fi executat de banca asa, ca si cum ar fi liber de sarcini...
E un risc pe care eu, daca as da imprumutul personal, l-as accepta. Dar as fi tare atenta la redactarea acelei declaratii, atata tot.
pai si daca tot vine soacra mea in romania si renunta de buna voie si nesilita de nimeni la dreptul de uzufruct viager...iar sotul devine proprietar deplin...banuiesc ca nu se mai pune problema ca sora lui sa aibe pretentii la acest apartament ??sau are drept de mostenire...in sensul ca poate ataca acest contract fie el si modificat ulterior?
Depinde de cum e facut actul de vanzare, daca s-a platit pretul, ce pret anume raportat la piata, cum se face renuntarea, gratuit sau nu...
pai contractul de v-c l-am scris eu cuvant cu cuvat pe prima pagina....adica trebuie ea sa renunte la drptul ei de mostenire???poate avea pretentii?

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale cu ipoteca alexteo alexteo Buna ziua Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar liliana v liliana v ce calitate are uzufructuarul intr-un contract de ipoteca? (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)