avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager cetatean strain

sotul meu are un apartament trecut pe nume..de la mama lui...exista un act de vanzare-cumparare in care se stipuleaza ca mama lui are drept de uzufruct viager.Contravtul a fost facut in 1995 iar la scurt timp dupa mama lui a plecat in germania ..s-a casatorit acolo..si a renuntat definitiv la cetatenia romana.Intrebarea mea e urmatoarea..putem ipoteca apartamentul fara acordul ei?sau faptul ca a renuntat la cetatenie nu ii mai da nici un drept asupra imobilului.Vrem sa facem o refinantare la banca cu ipoteca si chiar vrem sa stim ce avem de facut. In cazul in care nu putem face nimic fara ea...cum procedam?
Cel mai recent răspuns: Cristinika , utilizator 08:47, 18 Noiembrie 2008
...atentie...dreptul de uzufruct poate fi ipotecat impreuna sau separat cu nuda proprietate...cred 1750 c civ...dreptul de abitatie nu...e un drept cu un pronuntat caracter intuituu personae...dar,cred si eu ca se poate da o declaratie prin care,daca se ajunge la executare,beneficiarii sa renunte la drept fara ca totusi sa garanteze cu insusi dreptul...
Multumesc mult. S-a rezolvat! A adus alt imobil in garantie :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit nevoi personale cu ipoteca alexteo alexteo Buna ziua Am incheiat cu mama mea un contract de intretinere cu uzufruct viager si doresc sa stiu care este procedura de a aplica pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar liliana v liliana v ce calitate are uzufructuarul intr-un contract de ipoteca? (vezi toată discuția)
Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat ionut.tanase ionut.tanase Buna ziua, Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent ... (vezi toată discuția)