avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
ar trebui sa raspunda baroul dar eu trec prin asa ceva si mi sa spus ca nu se va lua masuri impotriva avocatului deoarece sunt colegi
eu sant de acord cu tine au un avocat sia exercitat functia in casa mea fara nici o dovada bineinteles ca a folosit un vocabular de strada am facut plangere la politie la barou si nimic toata lumea sa spalat pe maini acum incearca sa imi ia chiar si casa fiindca se foloseste de legi bineinteles in favoarea lui care va fi rezultatul?
cel mai elocvent exemplu de pledoarie contradictorie pe aceasta tema ,atat intre avocati cat si restul magistratilor .asa fratilor ,aratati care detinei puterea adevarului si care este mai documentat , studios , elaborator etc, in aceasta tema / H A I I N A I N T E bafta.
Va rog sa nu generalizati neimplicarea sau neseriozitatea avocatilor. Personal am avut probleme cu 2 avocati din Baroul Traditional (mafia revendicarilor imobiliare) si 1 magistrat si am gasit un foarte bun profesionist care sa ma reprezinte. Avocatii sunt cercetati acum penal iar magistratul nu se simte nici el prea bine :)Trebuie sa recunosc ca avocatul respectiv este din Baroul UNBR cunoscut ca si Baroul Bota. Nu conteaza in ce barou este avocatul ci conteaza sa raspunda la telefon de fiecare data cand il suni ca sa discuti despre strategie si urmatorul termen.
Inca ceva....exista stereotipul ca: "avocatii sunt scumpi" dar iarasi este o generalizare. Exista cerere si oferta. Daca consulti un doctor si iti spune ca esti grav bolnav cu siguranta te mai duci la inca 3 doctori ca sa confirme si ei diagnosticul......asa si la avocati.....cauti pana il gasesti pe cel care consideri ca iti reprezinta cel mai bine interesele.

Car despre magistrati nu trebuie lasati sa greseasca nici macar o Incheiere de sedinta......aveti curajul sa ii recuzati daca gandesc drept si judeca stranmb.
Birou_de_Mediator a scris:

Va rog sa nu generalizati neimplicarea sau neseriozitatea avocatilor. Personal am avut probleme cu 2 avocati din Baroul Traditional (mafia revendicarilor imobiliare) si 1 magistrat si am gasit un foarte bun profesionist care sa ma reprezinte. Avocatii sunt cercetati acum penal iar magistratul nu se simte nici el prea bine :)Trebuie sa recunosc ca avocatul respectiv este din Baroul UNBR cunoscut ca si Baroul Bota. Nu conteaza in ce barou este avocatul ci conteaza sa raspunda la telefon de fiecare data cand il suni ca sa discuti despre strategie si urmatorul termen.
Inca ceva....exista stereotipul ca: "avocatii sunt scumpi" dar iarasi este o generalizare. Exista cerere si oferta. Daca consulti un doctor si iti spune ca esti grav bolnav cu siguranta te mai duci la inca 3 doctori ca sa confirme si ei diagnosticul......asa si la avocati.....cauti pana il gasesti pe cel care consideri ca iti reprezinta cel mai bine interesele.

Car despre magistrati nu trebuie lasati sa greseasca nici macar o Incheiere de sedinta......aveti curajul sa ii recuzati daca gandesc drept si judeca stranmb.

Stimata doamna, din nefericire, recuzarea magistratilor nu se fructifica in nici un fel, pentru ca ... cei care judeca recuzarea sunt colegii acelui magistrat, iar "corb la corb, nu-si scoate ochii", ca sa parafrazez un batranesc proverb romanesc.
Spre exemplu, eu am recuzat de doua ori un magistrat (acelasi magistrat, dar in dosare diferite) si cel care a judecat recuzarea in camera de consiliu, a fost acelasi magistrat care facuse parte din completul de judecata, sic !
Ca o paranteza, Camera de Consiliu a fost formata doar dintr-un singur magistrat ...ha, ha, ha. Traim in Romania si permitem astfel de "provocari" ilegale.
bineinteles ca am facut sesizare, apoi um memoriu catre CSM, Ministerul Justitiei, DNA, cat si Parchetului General .. iar raspunsul este ZERO. :D

Toate cele bune !
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2012
ContSters222705, utilizator

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)