avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Statul Roman raspunde pentru greselile magistratilor?

As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii?
Pentru aceste greseli cine plateste?
Pentru prejudiciile materiale sau morale provocate de magistrati poate fi tras la raspundere Statul Roman prin Ministerul Justitiei sau Ministerul de Finante?
De competenta carei instante de judecata tin aceste procese?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:36, 26 Februarie 2012
500 lei ,credeti ca e putin?
avvalentina a scris:

Pana la un proces impotriva unui magistrat e cale lunga.Transmiteti un memoriu catre ministrul justitiei cu problemele de care v-ati lovit.Eista si varianta plangerii penale, depinde ce fel de greseli s-au comis.

Doamna avocat, un memoriu catre ministerul justitiei e doar o pierdere de timp, inutila si nefructificata in vre-un fel sau altul.
Cert este ca ministerul da un raspuns evaziv in termenul de 30 de zile, dar ... "antidot"-ul lipseste cu desavarsire, astfel ca justitiabilul isi poate da palme singur pentru credulitatea de care da dovada, gandindu-se ca ministerul ii poate face dreptate.
In practica lucrurile stau nemiscate, la fel cum sta guvernul de 22 de ani (din 1990 si pana astazi, nu a existat decat un singur guvern, cel al ... ca sa nu folosesc termenii necesari unei caracterizari pe masura) :D
Varianta plangerii penale este exclusa, deoarece plangerea penala o va judeca insasi cel reclamat. :))
Suntem in Romania ... iar factorul X este acolo, in justitie :D.
Spre exemplu, am reclamat/sesizat (prin memoriu) un procuror de la DNA, si ... SURPRIZA :)) ministerul justitiei a trimis plangerea/memoriu catre DNA, tocmai procurorului reclamat.
Mistocareala asta nesimtita, nu putea s-o faca decat unul care nu are standardele sanatatii la cap, intregi.
Concluzia este simpla: cautati-va o tara de adoptie, pentru ca Romania incearca sa-si alunge cetatenii prin masurile ostile pe care le ia impotriva acestora, chiar si atunci cand acestia au dreptatea de partea lor, doar ca ... "cine-mparte, parte-si face" prin justitia romana.

Toata stima !
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
ContSters222705, utilizator
@dangisca
Este nelegala restituirea plangerii, aceasta trebuie trimisa spre competenta solutionare, chiar daca este adresata gresit.Plangerea penala nu se poate face cu succes in timpul desfasurarii procesului intrucat exista cai de atac si se considera ca magistratul e suveran privind aprecierea sa asupra probatoriului.Daca ati primit o solutie de la procurorul de caz pe care o considerati nelegala, regula e urmatoarea:
-plangere la primul procuror
-plangere la instanta,respectand termenele imperative impuse de lege.

@zocor
Este sistemul pe care l-am creat noi toti, pt ca nu am incercat sa distrugem buruiana "din fasa".Vreu sa stiu daca in demersul dvs. ati ajuns pana la CEDO. Analizarea plangerii dvs. de catre procurorul impotriva caruia v-ati indreptat, este o dovada a lipsei procesului echitabil.
Daca mai aveti timp, mergeti in contencios si solicitati inclusiv despagubiri. Se va declansa astfel un proces si dupa epuizarea tuturor cailor de atac, mergeti la CEDO.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2012
avvalentina, utilizator
ASA SE POATE face pledoarie la o actiune improvizata , construita sau imaginata in sanul magistratilor . continuati fratilor ,daca - mi permiteti sa ma ex[prim asa
avvalentina a scris:

@dangisca
Este nelegala restituirea plangerii, aceasta trebuie trimisa spre competenta solutionare, chiar daca este adresata gresit.Plangerea penala nu se poate face cu succes in timpul desfasurarii procesului intrucat exista cai de atac si se considera ca magistratul e suveran privind aprecierea sa asupra probatoriului.Daca ati primit o solutie de la procurorul de caz pe care o considerati nelegala, regula e urmatoarea:
-plangere la primul procuror
-plangere la instanta,respectand termenele imperative impuse de lege.

@zocor
Este sistemul pe care l-am creat noi toti, pt ca nu am incercat sa distrugem buruiana "din fasa".Vreu sa stiu daca in demersul dvs. ati ajuns pana la CEDO. Analizarea plangerii dvs. de catre procurorul impotriva caruia v-ati indreptat, este o dovada a lipsei procesului echitabil.
Daca mai aveti timp, mergeti in contencios si solicitati inclusiv despagubiri. Se va declansa astfel un proces si dupa epuizarea tuturor cailor de atac, mergeti la CEDO.

Problema este foarte pe cat de complicata pe atat de clara. Eu am avut un proiect SAPARD, constructorul a primt 150.000 lei avans si in momentul in care i s-a cerut situatia de lucrari a raportat mai mult decat a realizat. Acest aspect a fost constatat de SAPARD. Primul raport de expertiza a confirmat acelasi aspect. Dirigintele de santier a semnat lucrarea in complicitate cu acesta. Politistul ii ia declaratie dirigintelui de santier, acesta declara ca a semnat fara sa verifice stadiul lucrarilor, si cu toate acestea concluzioneaza ca dirigintele de santier a fost de buna credinta. Constructorul declara ca lucrarile au mai continuat aproximativ o saptamana dupa prezentarea situațiilor adica inca 7 zile dupa data de 12.06.2007, iar politistul spune ca a mai venit 4-5 zile dupa data de 21,06.2007 cand a venit SAPARD. Practic probatoriu este falsificat de procuror si politist.- asta conform CPP este abuz grav in serviciu
Eu am descoperit aceste aspecte in 2010 cand am citit dosarul. Ce puteam sa fac? Eram aproape sigur ca nu voi reusii sa redeschid procesele penale cu cei care au furat pentru ca invocau tardivitatea. Am facut plangere penala impotriva procurorului si politistului. Deocamdata procurorul a castigat batalia, din motivul spus de dvs: este independent. Dar eu in naivitatea mea am crezut ca este si responsabil, ori despre responsabilitate nu vorbeste nimeni- ei sunt dumnezei, care pot sa faca ce vor muschii lor, iar in romania nu sunt structuri puternice care sa lupte cu aceasta caracatita care se numeste justitie. Exista o complicitate fantastica, o solidaritate de gasca care nu poate fi sparta- trebuie facuta o bresa, dar nu are cine. Urmeaza CEDO

Alte discuții în legătură

Drepturi procesuale dangisca dangisca In 2011 am facut plangere penala impotriva unui ofiter de politie pentru abuz in serviciu. Cu toate ca inscrisurile sun clare din punctul meu de vedere, ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva ordonantelor procurorului robdum robdum Buna Ziua, Sunt parte vatamata intr-un dosar lucrat \"foarte bine\" de catre un procuror asa incat sa scoata nevinovati doi infractori. Am mers pe calea ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)