Sunt profesor suplinitor, in data de 31 aug 2012 mi se incheie contractul de munca, iar in jurul datei de 12 octombrie 2012 se presupune ca voi naste, as vrea sa stiu daca voi beneficia de concediul de maternitate de 2 ani cu toate ca nu voi mai avea un loc de munca din data de 31.august 2012. Va multumesc!
Art.56 ali.1 lit.i C.mun : Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
Prin urmare, in data de 01.09.2012 c.i.m. este deja expirat de drept ...
Veti putea beneficia de ccc,alegand una dintre variantele propuse fie de catre freeelis,respectiv somaj indemnizat de la data incetarii contractului pe perioada determinata,fie intrarea in cursul lunii august in concediu prenatal ,urmand ca mai apoi concediul sa va fie suportat de catre Casa de Asigurari de Sanatate,pana la intrarea in ccc,avand in vedere ca perioada concediului intra in calculul celor 12 luni ca fiind stagiu asimilat,asa cum va sfatuieste @saamy.
Eu va spun din practica:
31.08.2012 este ultima zi de lucru, iar incepand cu data de 01.09.2012 este ziua pe care o trec pe decizie ca inceteaza CIM conf art. 56 lit. i. din Codul Muncii.
Practica este una, iar legea este alta ... in Codul Muncii nu se prevede ca , c.i.m. inceteaza de drept in ziua urmatoare datei in care expira durata c.i.m. , ci prevede clar ca inceteaza la data la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat contractul individual de munca pe durata determinata.
Din cate stiu, primeaza prevederile legale inainte ...
am o intrebare, ziua de 31.08.2012 persoana in cauza mai vine la serviciu ? pe contract scrie ultima zi 31.08.2012.
sunt de acord ca primeaza prevederile legale, eu spun cum lucram, concret si clar, nu este cutuma fiecaruia.