avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu maternitate

Sunt profesor suplinitor, in data de 31 aug 2012 mi se incheie contractul de munca, iar in jurul datei de 12 octombrie 2012 se presupune ca voi naste, as vrea sa stiu daca voi beneficia de concediul de maternitate de 2 ani cu toate ca nu voi mai avea un loc de munca din data de 31.august 2012. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:44, 4 Martie 2012
De ce sa nu mai vina ? ... scrie cumva intr-un text de lege ce fel de zi este ultima zi a unui salariat ? ...

Se pot aduce si alte argumente legale care sa sustina ca acel c.i.m. inceteaza la data de 31.08.2012 ... nu numai prevederile art.56 alin.1 lit.i C.mun.
1. Sunt de acord cu ce spune Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...

2. - Dar nu sunt de acord cu ce spune@freeelis ca data expirarii termenului pentru care a fost incheiat CIM este ultima zi de lucru din CIM.
- Asta este interpretarea personala a lui.
- Eu procedez asa cum a spus @saamy si mi se pare mai corect.
- Data expirarii termenului CIM nu poate fi aceeasi cu data incetarii CIM.

3. - Orice incetare a unui CIM se face incepand cu ziua urmatoare ultimei zile de lucru a salariatului respectiv.
- Asa fac de 40 de ani si asa este corect pentru salariat.

4. Nu am gasit un text de lege, asa acum spune @freeelis, care sa precizeze ca incetarea CIM se face cu ultima zi de munca a unui salariat.
Nu cred ca am ca am scris asa ceva eu ... ca data expirarii termenului pentru care a fost incheiat CIM este ultima zi de lucru din CIM.

Am spus clar ca data incetarii este data la care expirara c.i.m. , asa cum prevede textul art.56 alin.1 lit.i C.mun. ... si am mai precizat ca exista si alte texte de lege care se pot aduce argumente ... nu-mi mai interpretati erinat mesajele postate.
Ultima modificare: Vineri, 2 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Sunt de acord ca:
data incetarii este data la care expira c.i.m. , asa cum prevede textul art.56 alin.1 lit.i C.mun.

2. Dar nu sunt de acord ca data incetarii unui CIM este aceeasi cu data expirarii CIM, asa cum am scris mai sus (motivul l-am spus in mesajul precedent).

3. Care sunt acele alte texte de lege?
tudorvaleriu a scris:

.......

4. Nu am gasit un text de lege, asa acum spune @freeelis, care sa precizeze ca incetarea CIM se face cu ultima zi de munca a unui salariat.

Dar care este textul de lege care prevede ca c.i.m. inceteaza in ziua urmatoare datei la care a expirat durata pentru care a fost incheiat?

Care este textul de lege care prevede ca angajatorul poate sa faca incetarea dupa ultima zi de munca a salariatului? ...

Iar afirmatia despre care faceti referire nu am postat-o ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am un angajat cu CIM per. det pana la 31.12.2013. In decizia de incetare voi trece : inceteaza CIM cu 31.12.2013 sau 01.01.2014 ? Eu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)