Cam incalcita situatia dvs dl.av.Lasconi... cum sa aiba omul testament si rromi sa nu iasa din casa pentru ca adevartul mostenitor sa-si intre in drepturi?! Doar la noi la romani se pare ca e posibil asa ceva ... no comment!
In cazul matusii mele, personal nu stiu despre ce bunuri este vorba in testament, probabil casa/aaprtamentul si psobil ceva bunuri (mobila, teren agricol, si alte bunuri de acest gen). SI in cazul ei, ea e in alta tara nu aici. Si din nou nu stiu cine locuieste sau daca locuieste cineva in respectivul imobil. Insa, daca are acest testament sau eventual pe langa el si acte de proprietate (sau alte acte asemanatoare) sa inteleg ca s-ar putea sa fie vreo problema?!
Testamentul se deschide la notarul la care a fost facut sau la orice alt notar?
Multumesc.
George
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
O problema legata de testament in ceea ce priveste forma o poate constitui aceea ca notarul sa vrea sa il expertizeze...
De aici pot aparea tot felul de probleme...
Stiu cazuri concrete de acest fel.
Intr-un caz, din acest motiv si profitand de faptul ca mostenitorul testamentar nu locuia in bunul care facea parte din masa succesoarala, persoane de etnie rroma au spart usa si nu mai vor sa iasa din apartament.
Culmea este ca eu i-am zis ca se expune la un risc mare daca nu ma asculta...
Omul are testament...dar degeaba...
Morala ar fi aceea ca forma testamentului poate conta foarte mult...