avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doua testamente-care dintre ele este valabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doua testamente-care dintre ele este valabil?

O matusa de-a mea are o problema destul de serioasa! De ceva ani e stabilita in strainatate, insa e cetatean cu dubla cetatenie. In tara, doua dintre surorile sale vor sa introduca in instanta actiune pe baza unui testament lasat de parintii lor. Insa problema e urmatoarea: exista doua testamente, unul pe care il detine matusa mea (care nu mai e in tara) mai vechi si unul nou, pe care il detin suririle ei din Romania. Care dintre testamente are prioritate? Primul al matusii din strainatate sau al doilea al surorilor sale? Precizez ca nu avem informatii ca primul testament ar fi fost anulat sau revocat sau ceva de genul acesta. Iar in cazul unei actiuni in instanta cum se va proceda? Cum se va numi actiunea, ce va contine?
Va multumesc, foarte mult, pentru raspunsurile dvs!
George


Ultima modificare: Luni, 7 Mai 2012
Georgian2all, utilizator
Da, dupa modificarea legii asa trebuie sa procedati.
O sa va coste niste bani la notar aceasta incheiere.
Nu foarte multi va asigur! In comparatie cu onorariul avocatului.......
Pai...notarul scrie incheierea in 5 minute, iar avocatul va avea vreo 5 sau poate 10 termene de judecata.
Avocatul probabil ca va pierde pe la instanta mai mult de 50 de ore ( ore de asteptare...) si plus lucrul la dosar...
Este greu de estimat cate termene vor fi...dar nu cred ca vor fi mai putin de 5 termene...
Domnul avocat.....o incheiere de care vorbim costa aprox. 100 de Ron.nu cred ca e un capat de tara....insa asa cum expuneti dvs....care aveti un talent deosebit. .......pare a fi o gramada de bani....si speriati userul.....
Apropos iar ne indepartam de la subiect si ne a rugat userul sa nu polemizam ci sa l ajutam!
Va rog, despre ce incheiere este vorba? Din ce am inteles de la matusa mea, toate surorile ar fi de acord (in principiu) cu testamentul ultim.
As vrea sa mai stiu, daca se poate face cumva, sa fie instiintata matusa mea in timp util in cazul in care sora ei sau altcineva incearca sa instraineze bunurile mostenite? Se poate pune un sechestru sau ceva pana la momentul venirii ei in tara... sa i se garanteze ca pana la venirea ei nimeni nu vinde in lipsa sa bunurile mobile/ imobile din testament?
Intrebasem intr-unul dintre mesaje daca testamentul se deschide/citeste doar in fata notarului unde a fost autentificat sau la orice alt notar din localitatea in care a locuit defuncta? Si care e timpul limita in care se face acest lucru?
Este neaparat nevoie ca matusile mele sa fie reprezentate de un avocat in fata notarului la momentul deschiderii succesiunii sau se pot prezenta si singure?
Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 13 Mai 2012
Georgian2all, utilizator

Alte discuții în legătură

Testament sau act de vanzare lauriancului lauriancului buna ziua,am o matusa care nu are urmasi si mie mi-a fost facut un testament prin care imi lasa apartamentul acum 5ani,dar anul trecut a facut acelasi lucru cu ... (vezi toată discuția)
Testamentul olograf poate completa un testament autentic firi firi Defunctul a intocmit un testament autentic la notar, pentru un bun,(teren agricol), ulterior a realizat ca a omis un bun (un loc de veci) si a intocmit un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as avea o întrebare! mătușa mea a murit de un an ... Smeraldo Smeraldo Bună ziua as avea o întrebare! Mătușa mea a murit de un an și a lăsat doua testamente , 1 autentic la notar acu 10 ani ! În favoarea unei persoane. ... (vezi toată discuția)