avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Sentinta asta este HIT , doar ca Bota n-a murit !
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Sentinta asta este HIT , doar ca Bota n-a murit !

Condamnarea lui Bota este prima condamnare definitiva administrata pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat unui avocat din noile structuri infiintate incepand cu anul 2003 .

Cu siguranta un RIL va clarifica situatia !

Cel mai recent răspuns: Numantere Deloc , Avocat 14:45, 24 Ianuarie 2013
Mai există calea revizuirii.
Nu este prima revizuire câştigată de BP la CEDO.

În 1998, BP a făcut 96 zile de închisoare ilegala.
CEDO l-a exonerat complet.
96 de zile de carceră. În România modernă şi "democratică".

Eu mă întreb câţi dintre noi cei care dăm din gură sunt dispuşi să meargă la închisoare pentru a apăra principii fundamentale, legi şi spiritul Constituţiei.

Ceva e putred, nu?

Alberto Kurtyan
voi chiar credeti ca o sa va auto-intitulati avocati si o sa va bage in seama instantele?si eu sunt imparatul avocatilor din galaxia noastra.asa si?daca ii spun asta la judecator in sala ma trimite la consult.in schimb pe voi va trimite la "Facultate" :) e perfect normal ce se intampla.Baroul si meseria de avocat nu e service auto,fiecare cum il taie capul isi deschide service/barou
Adevarul este cam pe la mijloc. Nu inteleg de unde aceasta teama de concurenta din partea avocatilor oficiali.
Daca tinem cont de conditiile de a accede in barou, as crede ca se doreste a se face o casta in care intra doar cine este dorit.
Colegii mei de facultate, care au terminat cu media 5, sunt avocati, in urma unui interviu si apoi a unui examen de definitivat in care au copiat pe rupte.
S-a umplut baroul de avocati habarnisti care au copiat toata viata lor si acum s-au gandit sa inchida usile.

Cum sa ceri unui specialist in drept, cu peste 10 ani vechime sa dea examen sinteza? Cum poti, la 40 de ani, sa tocesti ca la 18? Ce sanse ai, oricat de bine pregatit ai fi in drept, sa iei un astfel de examen? Este mai greu decat admiterea in magistratura.

Doar pentru asta si consider ca baroul Bota isi are locul lui in sistemul juridic romanesc.
1.Examenul de admitere in barou( vorbesc de UNBR nu de spagarii din BOTA ) de anul acesta a fost foare greu intr-adevar DAR acesta e un lucru bun.Cu siguranta sunt multe "uscaturi" si in barou dar vine repede din spate generatia mai tanara care este mult mai competenta,mult mai bine infipta in "piata" si astfel poate oferi servicii mult mai bune.Au trecut vremurile in care avocatii schimbau 3 agende pe an ca nu mai razbeau cu numarul de cauze.
2.Are sens sa facem post-uri pe acest topic?Discutiile pro si contra pe acest subiect sunt din punctul meu de vedere ca is cele pro si contra Otv.si vezi ce s-a intamplat cu Otv... :) (in sfarsit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizia cedo marin si gheorghe radulescu Clodni Clodni Exista o traducere in lba. romana a acestei decizii CEDO? Multumesc (vezi toată discuția)
Liberare conditionata cristina04 cristina04 daca a primit 3 ani cu executare cum se calculeaza cat face din 3 ani si care sunt conditiile eliberarii conditionate in franta?cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Am dreptul sa intocmesc dosarul pentru cedo? acsa88 acsa88 Doresc sa-mi spuneti daca avand Decizia definitiva a Curtii de Apel (in urma unui recurs cu privire la un litigiu de munca) am dreptul sa intocmesc dosarul ... (vezi toată discuția)