avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... oameni buni,sunt nevinovat.ce sa fac?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

oameni buni,sunt nevinovat.ce sa fac?

am primit citatie la politie si m-am prezentat.m-au pus sa declar ce am facut cu o luna in urma.de ziua fetitei mele.au fost audiati membrii fam si prietenii cu care am fost.eram cercetat pt tentativa de spargere de locuinta.s-a facut recunoastere din grup.o femeie care nu a vazut nr ce-l tineam in mana m-a recunoscut.alta dupa planse m-a recunoscut dupa :fizionomia cefei.un altul spune ca parca eu as fi -in instanta nu m-au recunoscut nici el nici prietenul lui:au fost influentati de sit fam.spun magistratii.martorii mei sunt prea apropiati mie si declaratiile nu-s valabile-spun magistratii.declaratiile acestor martori mincinosi se bat cap in cap.primele lor declaratii scrise nu coincid cu celalalte.am primit mandat de 29 zile.acelasi procuror mi l-a revocat dupa 10 zile!:lipsa probe.am facut plangere penala impotriva martorilor mincinosi.(vecini in acelasi bloc)acum 1 an si 3 luni.nici un raspuns.cei pe care i-au ajutat nu au cum sa ii ancheteze pt plangere mincinoasa.spuneti-mi unde ma mai pot adresa.dosarul insa nu s-a oprit.cu aceleasi probe s-a redeschis.am avut 3 avoc dintre cei mai buni care mi-au spus ca nu se poate...nu au pe ce sa ma condamne.am o definitiva de 2 ani.al 4-lea avocat a depus actele medicale.m-am imbolnavit grav din cauza stresului.astept decizia inml.oameni buni sunt nevinovat pt d-zeu...am 40 ani,2 copii,si propria-mi afacere.vreau ca acest nenorociti sa fie audiati de avoc meu.unde sa mai depun plangere impotriva lor?inrap politiei sunt numai minciuni...ca fac infractiuni cu o masina ce am vandut-o acum 6 ani ,ca sunt prieten cu oameni pe care nici nu-i salut...si ca am o viata monotona..la magazin-acasa-magazin.mi-au scos-o ei din monotonie.m-au distrus.ajutati-ma!va rog....
Cel mai recent răspuns: anemary29 , utilizator 23:33, 10 Aprilie 2009
Stimabililor colegi,daca i-mi este permis sa ma exprim asa.
Subiectul nostru,este vorba de utilizator,la inceputul interventiei a afirmat ca a beneficiat si beneficiaza de serviciile celor mai buni avocati. La un moment dat avea si 4 avocati.
Ca sa invoci CEDO,trebuie sa ai motive serioase si temeinice.Eu nu spun ca boala invocata nu este grava,dar instanta a dat termene pentru interventie chirurgicala,care nu a avut loc din motive mai putin plauzibile.
Asa pretexte gasim la infinit si blamam legea si legiuitorul.
Nici Stanculescu si Chitac nu au fost iertati,chiar daca si acestia au probleme grave de sanatate.
In ce priveste vinovatia sau nevinovatia sa lasam legiuitorul sa se pronunte.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
De ce am scris despre A.P.A.D.O.R....
15.01.09 – 16:08 (din mesajul initial)
...eram cercetat pt tentativa de spargere de locuinta.s-a facut recunoastere din grup.o femeie care nu a vazut nr ce-l tineam in mana m-a recunoscut.alta dupa planse m-a recunoscut dupa fizionomia cefei.un altul spune ca parca eu as fi -in instanta nu m-au recunoscut nici el nici prietenul lui...15.01.09 – 16:32
Toti (avocatii) mi-au spus ca nu au pe ce sa ma condamne.am fost condamnat 2 ani definitiv.si vad ca nu m-a cautat nimeni sa ma aresteze.am facut cerere de amanare a executarii pedepsei din motive medicale...
15.01.09 – 16:38
Au scos in evidenta foarte multe neconcordante in primul rand in declaratiile martorilor de unde se vede clar ca mint fara sa ai cunostinte juridice..si dupa ce a pledat d-nul... eram siguri ca se va finaliza bine pt mine..dar din pacate.
15.01.09 – 16: 47
am primit cu executare .la sf lui octombrie.si nici pana acum nu am motivele pt care mi-au respins apelul. am fost in spital cam 2 luni dar de la sf lui dec.sunt acasa.trebuie sa merg la av sa iau trimiterea tribunalului cu care sa ma prezint la inml.poate nu au venit pt ca exista aceasta cerere de intrerupere in baza certificatelor medico legale. unii av spun ca da altii ca nu...
15.01.09 – 22:54
daca nu s-a spart acea locuinta,daca proprietara nu a depus reclamatie...de ce declaratiile fam si prietenilor au fost respinse?
19.01.09 – 12:01
vreau insa sa actionez martorii in judecata.am facut in 2007 o plangere impotriva lor la sectia de politie dar nu s-a solutionat,cu toate ca si tribunalul a trimis o cerare pt un raspuns...degeaba.am fost personal si m-am interesat si mi-au spus ca nu s-a solutionat si probabil nu se va solutiona niciodata.daca procurorul care mi-a dat mandat de retinere l-a revocat dupa 10 zile constatand ca nu sunt probe suficiente pt arest,atunci cum d-zeu l-au inaintat cu aceleasi probe,absolut nimic nou si am fost condamnat 2 ani cu executare?
19.01.09 – 20:34
...hotii au coborat in fuga de la et.9.una din vecine in prima declaratie sustine ca ea a urcat in apartament si nu a mai coborat, iar a 2-a zi revine cu alta declaratie spunand ca a incercat sa ma prinda de jacheta dar i-am scapat, fapt scos in evidenta de av meu. martorul barbat spune la cca de pol ca parca eu as, fi in poza, la tribunal spune ca nu nu sunt eu, prietenul lui cu care a coborat ca nu sunt eu , vecina care nu am inteles pana la urma unde era sustine ca eu sunt, iar cea de-a treia femeie care vindea ceva la scara blocului si nu vede nr ce-l aveam in mana pt ca "am grave probleme cu vederea si nu pot vedea pana acolo"......surpriza:ma recunoaste si sustine si in instanta ca eu sunt Dupa fizionomia cefei adica vazut din spate-declara ea. am cerut sa fie chemat si resp.taximetrist in instanta si au respins...5.02.09 – 10:38
...saptamana ce urmeaza voi fi operat -interventie bypass...
17.03.09 – 22:07
sotului meu i s-a amanat operatia bypass pt ca doctorul care urma sa-l opereze a avut si el probleme medicale.i s-a recomandat o medicamentatie adecvatai.a fost intre timp arestat.la penitenciarul rahova a fost consultat de un medic care i-a spus ca e in regula_analizele de la sp militar arata ca are 2 artere infundate 90 la suta.nu se poate nici macar stent.nu-i dau voie medicamente si astazi am fost la el si nu putea sa respire si mainile amortite,cu toate ca a prezentat toate rezultatele analizelor.a cerut sa i se faca analize amanuntite,a dat copii dupa retete,dar nu ei au zis nu avem pastile si nici de la apartinatori nu le-au primit...
18.03.09 – 19:32
avem cerere de intrerupere a pedepsei .avem si expertiza medicala inml.s-a amanat insa pt ca nu au ajuns ceva acte de la inml la tribunal.el trebuia dus insa la spitalul penitenciarului sau macar sa i se dea medicamentele.adica medicii de la sp militar care l-au diagnosticat au spus ca nu exista alta solutie pt el decat o interventie pe cord iar cei de la rahova ii spun ca e bine si ca nu are nevoie de nici un tratament...

Daca cele scrise de utilizator sunt adevarate pot fi dovedite vor fi dovedite... Totusi, avocatii care au aparat acest om nu au reusit sa dovedeasca... procurorii obtinand ceea ce si-au propus.
Reprezentantii APADOR ar interveni daca vor constata ca sunt, cu adevarat, abuzuri...
Nu e vorba despre "relatii internationale” – am scris "retea internationala” (adica, si mai multi bani...). Si, cetateanul, nu va plati nimic daca reprezentantii asociatiei vor constata abuzuri reale – in cazul avocatului "particular” cetateanul plateste de il doare, cerand sa fie combatute abuzurile care, de fapt, nu isi au locul in procese, detentie etc s.a.m.d. (SI) Aceasta e diferenta intre cei care lupta pt drepturile civile si cei care se cer platiti de client si pt a "demonta” abuzurile.
Nu legiuitorul trebuie sa se pronunte cu privire la vinovatie / nevinovatie, ci instanta – care, se pare, s-a pronuntat.

Dincolo de vinovat / nevinovat (pe drept sau pe nedrept) exista alte "semne” de abuz.
Numai cei de buna-credinta ar trebui sa ceara ajutor la asemenea asociatii...
Este o abordare cit se poate de corecta.Asta daca nu ne referim la speta prezentata sau daca ,da,situatia sa fie adevarata.
Numai ca ,din toate interventiile,se poate usor trege concluzia ca instanta a gresit si ca toata procedura urmata de la constatarea faptei si pina la condamnare este total gresita.
Admitem ca in atare conditii interventia APADOR,este necesara.
Stiu insa ca un procent destul de mare din condamnati se declara mai mult sau mai putin vinovati.
Stiu ca multi se adreseaza diferitelor foruri cu memorii, in care reclama regimul penitenciar,nevinovatia si abuzurile la care sunt supusi.
Vad multiple cazuri mediatizate de diferite posturi de televiziune,cu diferiti condamnati,pentru diferite fapte...care se declara nevinovati.
Stiu insa ca multe din acestea nu au suport si sunt supuse esecului din start,procentul de cistig,fiind foarte mic.
Ori revenind la speta noastra,nu vreau sa cred ca utilizatorul este una din victimele justitiei.Prea incilcita poveste,care nu stiu cit adevar are in ea.
Si totusi,poate apela la forurile indreptatite pentru a expune problema.
Nu stiu de ce nu a facuto pina acum.

Detectiv Particular FILIP STELIAN
Troupe doi, in Bucuresti cel putin nu exista probleme decat daca nu se declara cale de atac.
Nu am vazut niciodata un dosar in care cineva sa fie condamnat pe nedrept.
Poate ca exista si astfel de cazuri dar nu am gasit nici unul desi am cautat ani de zile.
Poate ca astazi cand nu mai caut sa gasesc un astfel de caz.

Am vazut dosare in care am preconizat achitarea si asa a fost.Lucrurile se indreapta in instantele superioare daca se fac greseli de judecata.

Cat priveste relatii internationale sau retea internationala, in Romania se lovesc de sistem.Si se lovesc rau.Crezi ca conteaza cati bani ar avea o asociatie de binefacere? Nu conteaza pt ca ...nu conteaza.
Nu vreau sa dau detalii intrucat unul din motivele pt care nu ajung la CEDO este ca o descurc pana la urma in tara in mod rezonabil.Pana in prezent nu a fost necesar in cazurile mele.
Sa ajungi la CEDO nu e o solutie.Dureaza 7 ani un proces acolo.

Eu as avea o intrebare.
Cat de mult se poate bate cu sistemul un avocat care nu este suficient motivat financiar.
In general avocatii se bat in instanta atunci cand sunt platiti.Si cu cat sunt platiti mai bine cu atat se bat mai tare.
Apararile nu se fac in 2-3 minute.Poate dura ore sau zile pana sa te lamuresti si sa analizezi situatia pe toate partile.
Crezi ca un avocat neplatit individual pe caz munceste pe branci?
Crezi ca studiaza cazul respectiv timp de cateva ore pe zi, timp de mai multe zile?
Da-mi voie sa ma indoiesc.

In plus, instantele la Bucuresti dau pedepse la modul dupa fapta si rasplata.
Nu prea mai vezi gainari condamnati aiurea la inchisoare decat daca sunt recidivisti.

Am vazut multe cazuri in care prezumtia de nevinovatie a prevalat.
In cererile de intrerupere a pedepsei instanta judeca dupa actele medicale de la IML.
Daca concluziile IML sunt favorabile cererea se admite.

avocat Claudiu Lascoschi

Desi departe de subiect (dar sunt chestiuni ce pot fi de ajutor, pana la urma) incerc sa va raspund punctual:
Cand judecatorii, procurorii, avocatii isi indeplinesc atributiile corect nu ar trebui sa se ajunga la "toate” caile de atac si mai departe la CEDO – daca o cauza ajunge sa se judece aici inseamna ca cineva nu si-a facut treaba cum trebuie. Nestiinta? Indiferenta? Rea-vointa? Nu stiu, si nu conteaza aici...

Daca nu ati vazut niciodata un dosar in care cineva sa fie condamnat fara vina nu inseamna ca aceste dosare nu exista. Eu n-am vazut niciodata un om cu un ochi caprui si unul verde – dar stiu ca exista oameni care au un ochi de o culoare si unul de alta culoare... Cat despre dosare... Politist din Timis incarcerat nevinovat – dupa 5 luni i s-a admis recursul in anulare si a fost judecat din nou... Abia in 2005 a fost "declarat” nevinovat (sigur, veti zice ca nu e relevant exemplul – dar e dosar, si e real); in 1997 judecatorii din... Bucuresti! :) au condamnat la 7 ani de inchisoare (pt viol) un... nevinovat! Vinovatul adevarat a fost prins si dovedit abia dupa ce nevinovatul a stat 2 ani la zbarna... Nu are rost sa continui insiruirea exemplelor.

In RO toti si toate se lovesc de sistem... nu e o noutate, dar, macar, omul abuzat nu cheltuieste si banii viitori pt a-si gasi dreptatea
Totusi, de ce un avocat foarte bine platit de client ar putea sa se bata cu sistemul si un avocat platit de o asociatie pt apararea drepturilor civile nu ar putea (mai ales ca reprezentantilor asociatiei le-ar fi si mai usor sa faca Statului publicitate negativa in plan international)?
Un avocat "definitiv” tanar ar munci pe bani mai putini pt a castiga renume – si apoi ar creste onorariul... Daca e si un bun manager, ar face aceasta. Sunt care au facut aceasta... – fiind la inceput de drum in cariera au avut si timp, si interes si dorinta de a-si invinge "adversarul” :D
Va dau voie sa va indoiti.

Scrieti despre instantele acelea care lasa in libertate pe ucigasii... din culpa si judeca in libertate violatori (care recidiveaza chiar inainte de prima infatisare)? Acele instante dau pedepse "dupa fapta si rasplata”? Sau vorbiti despre acelea in care toti infractorii cu nume "rasunator” nu sunt niciodata pedepsiti...? Ah, sunt gainari acestia, si nu sunt recidivisti – nici nu vor fi, deoarece pana ajung sa fie judecti se prescrie... fapta.
Ati vazut multe cazuri unde prezumtia de nevinovatie a prevalat? Chiar? N-ar fi trebuit sa fie in TOATE cazurile asa? Poate v-ati referit la tribunalul militar, unde "de baza” e prezumtia de vinovatie si – din greseala – in unele cazuri a fost prezumtia de nevinovatie... retinuta.

Si actele de la INML ajung la instanta dupa ce pacientul-detinut a decedat, asa ca nu-si mai are rostul relevanta acestor concluzii si acceptarea lor in instanta! Stop cadru si de la capat....
:((
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Solutii dany1 dany1 NU STIU DACA CUNOASTETI CAZUL UNEI FETE DE 17 ANI, PE NUME MARTA CE ¨POSIBIL* A FOST OMORATA DE FOSTUL PRIETEN SI AL CARUI CADAVRU INCA NU A FOST DESCOPERIT, ... (vezi toată discuția)
Comutare de la pedeapsa pe viata la pedeapsa maxima denied denied Am doi prieteni (sot si sotie) condamnati la detentiune pe viata, au executat aprox. 15 ani din pedeapsa si ar dori sa faca cerere de comutare a pedepsei la ... (vezi toată discuția)
Primul act de adresare la cedo peraspera peraspera Sunt in criza de timp, trebuie sa trimit urgentissim la CEDO un minim de informatii pentru a nu iesi din termenul incontestabil de 6 luni de la pronuntare...ma ... (vezi toată discuția)