avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
Q88 a scris:

Buna seara!
Felicitari tuturor celor care au promovat acest examen! Nu mi s-a parut foarte greu, ci doar un examen tipic INM.
Avecon, eram sigura ca vei promova. Felicitari si multa bafta mai departe, pentru ca ai nevoie!

Eu am reusit doar 68 de puncte. Am facut praf civilul si procedura civila, unde chiar stiam. Si la penal unde imi era frica la propriu am facut 20 din 25.
Banuiesc ca am fost prea sigura pe mine la civil si proc civila si nu am tratat cu mai multa atentie.
Din ce am citit, inteleg ca pe forumul pentru august 2014 ma inrolez impreuna cu Ovidiu, Oana01, PHS, Sorin, Rose.
Iras ce a facut?? Observ ca si-a sters pana si contul de pe forum.

Planul meu e sa ma apuc de invatat de la 15 septembrie ca sa nu mai invat 10-12 ore pe zi in ultimele luni; vreau sa ingras porcul din timp si nu doar in ajun.

Multa bafta mai departe! Si odihna placuta celor care au nevoie de o pauza inainte sa se apuce din nou de invatat.

Multumesc mult de tot, este drum lung mult pana la Tipperary, si voua pentru ca magistratura este si mai lunga , iar ceasul ticaie doar de la momentul admiterii in INM, nu dupa prima proba ; este nevoie si de un pic de noroc, eu recunosc ca am trantit penalul, cu experienta mea nu aveam voie sa gresesc 7 grile, dar asa e in examen, am insistat mult la civil si s-a vazut

Sunt intristat ca forumisti dedicati si bine pregatiti au pierdut aceasta batalie, fie din cauza oboselii, a ghinionului ( mare pacat Rosse!) sau a neatentiei, dar cine doreste cu adevarat va reusi; eu anul trecut nu am reusit decat 62, nu-mi explicam nicicum, poate asa a fost sa fie, sa intru anul acesta, iar de nu, este si la anul un examen

Aveti deja o divizie blindata puternica pentru 2014 si sper sa ne intalnim in INM, dureaza doi ani, asa ca totul e posibil:luck:

Aris talharia este o infractiune complexa care insumeaza lovirile si furtul in instituirea aceluiasi scop.Furtul s a consumat nefiind insotit si de cealalta latura ptr a intruni elementele constitutive ale infractiunii de talharie.Si daca se intalneau la colt de strada ulterior furtului,dupa 5 minute,talharia nu se mai putea retine

...atunci modalitatea prevazuta de lege "in scopul pastrarii bunului furat" cum o interpretezi raportat totodata si la decizia la care am facut referire?..cea cu timpul scurs dupa comiterea infr de furt.
Stima pt rezultatul obtinut. eu am fost adormit la vreo 3 intrebari si e posibil sa am 69 :( ca pozitie o fi fost ok...dar ca rezultat la INM e dureros :)))
ariss88 a scris:

iar acel "intamplator" nu stiu ce relevanta ar avea...avand in vedere ca fiind vecini se puteau intalni intamplator zi de zi...asa ca inculpatul s-a gandit sa elimine din start posibilitatea ca acesta sa-l abordeze iar pentru a-si recupera telefonul.

un exemplu din cazuri proprii pe linia celui din grila : x are o altercatie cu y din cauza unei fete iar y isi insuseste un bun al lui x ( un telefon cazut din buzunar, un lantisor, etc.) x vine si reclama talharie desi e clar ca nu rezulta pt ca y nu l-a agresat in acest scop.
la ex din grila se poate ca y sa-l mai agreseze pe x si cu alta ocazie cand ultimul isi cere bunul inapoi si nu o poti incadra ca talharie
Danielovici, cu tot respectul, speta pe care o prezinti este cu totul alta regasita fara loc de interpretare in jurisprudenta.
ariss88 a scris:

Instanta a retinut ca, intr-o dimineata, x a fost oprit pe strada de inculpatul Y,
vecinul sau, care l-a rugat sa ii dea telefonul mobil pentru a-si suna prietena. X a dat curs
cererii inculpatului, iar acesta, dupa ce a simulat ca formeaza un numar,
a fugit cu telefonul. In seara aceleiasi zile, x l-a intalnit intamplator pe strada pe y si
i-a cerut sa ii restituie imediat telefonul, dar Y l-a lovit cu pumnul in fata si a plecat. Stiind ca leziunile suferite de X au necesitat 3-4 zile de ingrijiri medicale, inculpatul va raspunde pentru:

a. o infractiune de furt calificat in concurs cu loviri sau alte violente;
b. o infractiune de talharie in forma agravata;
c. o infractiune de abuz de incredere in concurs cu o infractiune de loviri sau alte violente.

Grila nr 1. intrebarea 75

Voi ce parere aveti?

o prostie...am luat c...era o decizie a curtii de apel buc in cartea lui U la abuzul de incredere ed 3-a...si zicea ca e abuz de incredere si nu furt...atunci dc naiba mai publica astfel de spete in carti...mai ales ca e si decizie a curtii de apel buc...

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)