avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
si eu am mers pe furt cu violente. nu stiu daca s a spus dar violentele trebuie exercitate pt ca cel ce a comis furtul sa si pastreze bunul, ca sa fie talharie. ori, i a dat o palma si s a intors cu spatele. nu cred ca e cazul de talharie. si odata ce ai lamurit treaba asta, nu mai tin minte variantele, dar parca celelalte doua se excludeau.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Nicoleeta, utilizator
re: Nicoleta
1 - a fost pumn nu palma
2 - nu orice lovitura de pumn necesita 3-4 zile de ingrijiri medicale, ci doar o lovitura "zdravana"
3 - putem face o asociere cu infr de furt sav. de o pers avand asupra sa o arma. in acest caz din cate imi aduc aminte daca victima vede arma nu este necesar si ca aceasta sa fie folosita pentru a putea retine talharia. simplul fapt ca victima infr de furt vede arma poate fi retinuta ca amenintare. cu atat mai mult o bataie poate constitui o amenintare pt victima urmarea fiind renuntarea la a mai incerca sa-si recupereze bunul si implicit pastrarea acestuia de catre faptuitor
treaba e in felul urmator...daca o luam dupa definitie...e furt...daca o luam dupa speta aceea e abuz de incredere...si eu am luat-o dupa speta aia...ce sa mai zici frate....se dau astfel de decizii la insante inalte...cum e Curtea de Apel Bucuresti...ma lasa cu rece chestiile astea...
okey... eu am zis ce am raspuns si slava domnului c a fost bine ca si asa am fost cam la limita. acum nu mai are sens sa intru in polemici. eu asa am vazut.
iar din punctul meu de vedere, putea sa i dea si un picior in cap ca tot n avea legatura cu pastrarea bunului.
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
Nicoleeta, utilizator
Avecon. inteleg logica ta pana la un punct, acel "imediat". de unde ai dedus ca acestea trebuie exercitate imediat. codul nu spune asta si in plus am facut referire si la acea decizie ce-mi intareste afirmatiile.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)