avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2013

Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi deschide un nou topic,cu permisiunea moderatorului.
Pentru inm 2013
Codul civil nou.
Carti aparute pe civilul nou, pana acum, sunt urmatoarele:
Contracte- Liviu Stanciulescu. Hamangiu; aparitie iulie 2012;
Institutii de drept civil in reglementarea NCC- aparitie ianuarie 2012- Hamangiu
Succesiuni- Liviu Stanciulescu- aparitie februarie 2012- Hamangiu
NCC comentat- C.H.Beck -aparitie martie 2012
Obligatii- Paul Vasilescu, Hamangiu aprilie 2012.

DREPT PENAL, ce este la ora actuala:

1. Constantin Mitrache, Cristian Mitrache - Drept penal roman. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Tudorel Toader - Drept penal roman. Partea speciala, Ed. Hamangiu
3.Mihail Udroiu -Drept penal.Parte generala, Parte speciala
4. Streteanu- Drept penal, parte generala. Curs.
5. Alexandru Boroi- Drept penal, parte speciala.

DREPT PROCESUAL PENAL
1. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea generala, Ed. Universul Juridic
2. Ion Neagu - Tratat de procedura penala. Partea speciala, Ed. Universul Juridic
3. Mihal Udroiu- Drept procesual penal
Codul penal. Codul de procedura penala.

Drept procesual civil- Codul ce va apare, daca va apare, in 2013 si eventual, doctrina, daca va apare.
Daca mai aveti alte informatii, va rog, postati-le.

Ultima modificare: Duminică, 26 August 2012
ContSters262049, utilizator
gresesti Nae. nu e deloc o prostie. din cate stiu in carte scrie corect. e abuz cand da telefonul la reparat.e cu totul altceva.
~ Conținut șters la cerere ~
daca ai dreptate dau o bere, daca nu ai dau un bax :)).
sper ca decizia la care faci referire sa fie asemanatoare doar...un singur cuvant putand schimba datele problemei.
Nu vreau sa fiu Toma Necredinciosul pe acest forum, si multumesc tuturor celor care si-au exprimat parerea pt a ma lamuri. Speranta mea ramane totusi pana la proba contrara :)
Ultima modificare: Miercuri, 28 August 2013
ariss88, utilizator
are si Nae versiunea lui:

fapta inculpatului care primind de la partea vatamata telefonul pentru a il folosi, nu il mai restituie constitui abuz de incredere si nu furt, intrucat inculpatul a intrat legal in posesia telefonului mobil al partii vatamate ( CAB, decizia 1816/2003)

grila este discutabila pentru ca telefonul a fost inmanat de bunavoie unui vecin pentru a da un telefon (nu unei persoane ca s-a dovedit hot pe strada) iar titlul de la abuz nu necesita neaparat un contract scris sau la notar; acum n-o sa avem si inslaciune pentru ca s-a prefacut ca formeaza un apel la telefon si l-a indus in eroare pe proprietar, grila ar fi fost mai complicata:-/

sunt de parere ca este furt pentru ca hotul nu a folosit telefonul, este o nuanta fina ce a facut diferenta intre cele doua variante; daca dadea acel telefon si nu il restituia , am fi avut abuz de incredere, de manual

talharie nu are cum sa fie , hotul si-a insusit bunul cand a luat-o la sanatoasa, iar distanta in timp de dimineata pana seara nu ne duce la ideea ca violentele au fost exercitate imediat pentru pastrarea bunului furat
nae2012 a scris:

ariss88 a scris:

Instanta a retinut ca, intr-o dimineata, x a fost oprit pe strada de inculpatul Y,
vecinul sau, care l-a rugat sa ii dea telefonul mobil pentru a-si suna prietena. X a dat curs
cererii inculpatului, iar acesta, dupa ce a simulat ca formeaza un numar,
a fugit cu telefonul. In seara aceleiasi zile, x l-a intalnit intamplator pe strada pe y si
i-a cerut sa ii restituie imediat telefonul, dar Y l-a lovit cu pumnul in fata si a plecat. Stiind ca leziunile suferite de X au necesitat 3-4 zile de ingrijiri medicale, inculpatul va raspunde pentru:

a. o infractiune de furt calificat in concurs cu loviri sau alte violente;
b. o infractiune de talharie in forma agravata;
c. o infractiune de abuz de incredere in concurs cu o infractiune de loviri sau alte violente.

Grila nr 1. intrebarea 75

Voi ce parere aveti?

o prostie...am luat c...era o decizie a curtii de apel buc in cartea lui U la abuzul de incredere ed 3-a...si zicea ca e abuz de incredere si nu furt...atunci dc naiba mai publica astfel de spete in carti...mai ales ca e si decizie a curtii de apel buc...

Nae eu zic sa nu mai fii asa revoltat,se pare ca doar tu ai dedus din ce scrie in cartea lui Udroiu ca e abuz de incredere.Varianta lui ariss macar are cat de cat o legatura desi nu o vad corecta insa a ta e chiar departe de adevar.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters257303 ContSters257303 Buna ziua! Am terminat anul 3 la drept si as dori ca anul viitor sa sustin examenul de admitere la INM. Am vazut tematica si bibliografia de anul acesta si ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)