elenaerdei a scris:
Cunosc modalitatea incheierii unei asigurari de viata,de aceea intervin.In acest caz,daca a fost vorba de o cerere de asigurare ,ulterior trebuia sa intrati in posesia contractului de asigurare care intr-adevar nu se mai semneaza de catre contractant. Cererea se trimite impreuna cu chestionarul medical,ocupational sau alte chestionare necesare. Va amintiti de asa ceva? Cererea este evaluata si prin prisma chestionarului medical sau ocupational,putand exista situatii in care se solicita o extra prima ,poate nu a fost cazul d-voastra.Sigur,ar mai fi multe de spus dar incerc sa fiu concisa.
Ciudat este ca acel consultant financiar nu v-a inmanat contractul de asigurare,sau poate nu.
Acolo sunt toate datele de care aveti nevoie,si daca acestea nu va multumeau ati fi avut posibilitatea sa renuntati la asigurare-20 de zile este termenul la renuntare acordat,cu returnarea integrala a primei.
Acum,daca polita nu este in vigoare nu exista temei sa cereti un duplicat.
Puteti totusi incerca printr-o cerere ,obtinerea acesteia ,invocand ca nu ati intrat in posesia ei,si tot ceea ce considerati necesar.Probabil intermediarul politei nici nu mai lucreaza acolo-este pacat,sunt multe companii care isi cladesc un renume in timp ...dar se intampla si lucruri de genul acesta(nu am nici o legatura cu aceasta companie-nu sunt subiectiva)
Nu, persoana in cauza imi spune ca nu a primit Contractul de asigurare, avand doar aceasta cerere.
Nu a stiut niciodata ca acesta contract daca se rascumpara, trebuie sa plateasca un anumit procent pt. asa ceva.
Nu a stiut niciodata despre aceste clauze si nici nu a semnat vreodata ca i s-a adus macar la cunostinta despre asa ceva !
Ok, intrebarea mea este: odata reziliat acest contract de asigurare si rascumparat cu ce fel de actiune se poate indrepta in instanta (daca o mai poate face iun acest moment!) cel care a avut incheiat un asemenea contract impotriva acestei companii si daca exista precedent in acest sens (sau macar ce sanse sunt!) ?