avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
sint exact in aceeasi situatie. mi s-a vorbit de o pensie si pina la urma m-am trezit cu o asigurare.
acum ma chinui sa imi recuperez banii, atit citi or mai fi...
elenaerdei a scris:

Cunosc modalitatea incheierii unei asigurari de viata,de aceea intervin.In acest caz,daca a fost vorba de o cerere de asigurare ,ulterior trebuia sa intrati in posesia contractului de asigurare care intr-adevar nu se mai semneaza de catre contractant. Cererea se trimite impreuna cu chestionarul medical,ocupational sau alte chestionare necesare. Va amintiti de asa ceva? Cererea este evaluata si prin prisma chestionarului medical sau ocupational,putand exista situatii in care se solicita o extra prima ,poate nu a fost cazul d-voastra.Sigur,ar mai fi multe de spus dar incerc sa fiu concisa.
Ciudat este ca acel consultant financiar nu v-a inmanat contractul de asigurare,sau poate nu.
Acolo sunt toate datele de care aveti nevoie,si daca acestea nu va multumeau ati fi avut posibilitatea sa renuntati la asigurare-20 de zile este termenul la renuntare acordat,cu returnarea integrala a primei.
Acum,daca polita nu este in vigoare nu exista temei sa cereti un duplicat.
Puteti totusi incerca printr-o cerere ,obtinerea acesteia ,invocand ca nu ati intrat in posesia ei,si tot ceea ce considerati necesar.Probabil intermediarul politei nici nu mai lucreaza acolo-este pacat,sunt multe companii care isi cladesc un renume in timp ...dar se intampla si lucruri de genul acesta(nu am nici o legatura cu aceasta companie-nu sunt subiectiva)

Nu, persoana in cauza imi spune ca nu a primit Contractul de asigurare, avand doar aceasta cerere.
Nu a stiut niciodata ca acesta contract daca se rascumpara, trebuie sa plateasca un anumit procent pt. asa ceva.
Nu a stiut niciodata despre aceste clauze si nici nu a semnat vreodata ca i s-a adus macar la cunostinta despre asa ceva !

Ok, intrebarea mea este: odata reziliat acest contract de asigurare si rascumparat cu ce fel de actiune se poate indrepta in instanta (daca o mai poate face iun acest moment!) cel care a avut incheiat un asemenea contract impotriva acestei companii si daca exista precedent in acest sens (sau macar ce sanse sunt!) ?
Nu era vorba de d-voastra?Maine imi fac timp si intreb de cineva "din interior" cum este cu contractul,desi...scuzati-ma ca insist,consultantul avea obligatia de a inmana polita de asigurare,de a-l consilia pe clientul aflat in portofoliul sau...mi-e greu si sa spun acestea ,cu atat mai mult sa vorbesc despre prescriptie,obiectul cererii de chemare in judecata sau impotriva cui sa se indrepte aceasta.Nu ma supar daca veti zice-cine ma pune sa scriu atunci! Toate cele bune.
Parerea meas este urmatoarea: le face persoana in cauza o notificcare in care arata temeiurile ei si cere copii ale tuturor actelor aflate la dosarul ei de asigurare si despre care ar fi trebuit sa aiba cunostinta, inclusiv dovezi ale aducerilor la cunostinta, dupa care, cu datele in fata, poate decide: daca ea considera ca sansele merita sa mearga in judecata, care sunt sumele ce pot fi recuperate, daca sunt sanse sa recupereze mai mult decat suma de rascumparare, daca sunt elemente de drept penal etc.
Pana la momentul la care se va uita pe acte, mai nimeni nu se poate aventura sa va spuna ce sanse sunt si pentru ce... AR fi, oricum, nerealist.
Ce am scris mai sus se aplica si in ceea ce-l priveste pe acest asigurator,in plus,polita nu se emite decat in urma contactarii telefonice a contractantului,discutie in care acesta confirma datele asigurarii si cunosc situatii in care acesta este intrebat daca el a semnat actele respective-tocmai pentru a se elimina eventuale neajunsuri.
Raspunsurile date aici sunt obiective dar problema nu-si poate gasi o rezolvare in felul acesta,este un subiect sensibil si d-na avocat are perfecta dreptate. Sunt cel putin doua parti cu puncte diferite de vedere,discutia purtata anterior vanzarii este greu de dovedit dar fiecare dintre noi avem dreptul sa ne aparam interesele.
In afara de toate problemele-ca a fost inducere in eroare...rea credinta sau lipsa de comunicare,ramane un adevar-este o alta fateta a crizei,din pacate.
Daca acel cont ar arata altfel,poate si atitudinea ar fi alta. Sa ne dorim sa avem puterea de-a ne intelege unii cu altii...si sa vina acel timp in care banutii adunati cu greutate,de cele mai multe ori,sa fie la o valoare satisfacatoare.

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata Szel Szel Mi-am facut o asigurare de viata pe 20 de ani. In primii 2 ani daca nu as fi achitat primele de asigurare, societatea de asigurari ar fi procedat la rezilierea ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)