avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu Banca de asigurari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu Banca de asigurari

Buna Ziua,
Spuneti-mi va rog, am vreo sansa in instanta impotriva celor de la ING Fond de pensii?
Eu am facut un contract cu ei in anul 2006 pe o prima lunara de 80 lei. Acum, dupa 2 ani in capat(deoarece asa mi-au spus, ca mai repede nu se poate), le-am cerut sa reziliem contractul. Suma pe care o voi primi , mi-au spus ca este in valoare de 751.04 lei. Eu in doi ani am depus: 80 x 12 =960 (primul an) si 85 x 12 = 1020 (al doilea an) - total =1980 lei.
Ce pot face in acest caz?
Revin
M-am intalnit cu consultantul meu ING, cel care mi-a facut contractul. Mi-a spus ca din banii depusi aveam 75% garantati in bonuri de trezorerie, iar25% se duceau pe investitii. A spus ca investitiile - cu criza asta financiara mondiala - au mers pe minus (cca - 20%). Ok, bonurile de trezoreria au avut un trend ascendent permanent (mi-a aratat graficul), deci pe profit. Nu mare, sa fie de 2%, dar e vorba de 75% din suma. Deci ar trebui chiar daca scadem tot de vor ei: taxa de administrare, taxa de renuntare, minus, etc. (toate taxele nu au specificat in contract vreun procent exact) si tot ar trebui sa fie undeva peste 50%, logic vorbind.
Oricum, va multumesc din suflet pentru ca ati avut amabilitatea de a-mi raspunde.
Cu placere. Cred ca o analiza pertinenta poate fi facuta doar cu actele in fata, altfel nu putem decat sa presupunem. E de discutat daca avem de-a face cu incalcarea vreunei clauze a contractului sau daca vreo clauza e abuziva, poate si alte aspecte. Sfatul meu ar fi sa cereti societatii explicatii in scris (in mod oficial sa zicem), spusele unui consultant, oricat de bun, tot vorbe raman. Pe baza raspunsului puteti decide, daca tot aveti dubii, sa urmati o cale de a ataca rezultatul financiar.

Mult succes!
Multumesc
Dv. platiti o prima de asigurare anuala, impartita cum ati stabilit: pe luna, semestrial etc.
Din prima asta se scot intrai costurile: intai, se scoate prima der asigurare de deces, apoi taxele de administrare ale ambelor asigurari, restul abia se investeste.
Din acest rest dv. ati avut investitii 75% in bonuri de trezorerie etc.
In functie de asigurarea dv. de viata, componenta din contractul dv., aceasta era mai svumpa sau mai ieftina, depinde daca aveati si o alta componenta de asigurare in caz de pierdere a capacitatii de munca, asa incat asigurarea sa mearga inainte in cazul asta etc.
Astea sunt asigurari de sine statatoare toate si scad partea de investitie pentru pensie. Acestea nu se investesc pentru dv., ele se scad, efectiv, din prima platita de dv., ele reprezentand costuri.
Acum vreo 5 ani cand vindeam asigurari, suma minima anuala de investit era 600 de lei (se putea si mai putin, dar ca sa iasa omul in avantaj), recomandat era insa 1200 de lei.
AStfel, obtinem o prima de asigurare de 50-100 de lei lunar, numai componenta de investitii. Orice asigurare suplimentara crestea costul primei de asigurare.
Din 80 de lei azi, nu stiu cat anume s-a investit, caci nu cunosc nici macar cate componente de asigurari aveti in total...
Dar costurile au reprezentat o siguranta pentru dv., ca daca voi se intampla ceva, familia sau chiar dv. ati fi avut un beneficiu. Or, timp de 2 ani, ati avut o siguranta in plus. Bine ca nu ati ajuns sa beneficiati de ele, dar le-ati avut.
Ca nu sunt vizibile, palpabile, e altceva. Dar le-ati avut si le-ati platit.

IN rest, asigurarile sunt destul de slabe in Romania, pe 21 de ani nu mi-as face asigurare ca nu devin profitabile, mai bine pun banii lunar la banca... De la 30-35 in sus as reflecta si, mai ales, de la sume marisoare de bani.
AStea pentru clasa medie, cateva milioane pe an, ori se fac fara alte asigurari de viata, invaliditate etc. ori nu se fac. Pentru ca nu sunt profitabile.
Din pacate, consutantii de asigurari sunt slabut antrenati pe produse, mai bine se antreneaza pe vanzari. Sau asa am perceput eu pe-atunci.
Mult noroc si, poate, ati inteles ceva in plus.
Da, in ultimele 2 zile am inteles mai multe decat mi-au fost explicate la incep de catre consilierul personal (cu adevarat cam slab pregatit) . Oricum, una peste alta, coroborat cu criza asta mondiala si cu deschiderea ochilor in privinta societatilor financiare (mai ales ING Bank, RBS, Unicredit), m-am retras si apropo de ce ziceati dumneavoastra, mai bine pun la banca.
Va multumesc pentru lamuriri.
O zi buna tuturor.

Alte discuții în legătură

Teapa ing asigurari de viata adriana nicolae adriana nicolae intervin in discutia despre asigurari de viata ing mixt25 sau merit ,cum le zic ei astazi am urmatoarea problema in programul mixt25 banii mei erau repartizati ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Asigurare de viata dan.gherghevici dan.gherghevici Buna ziua. Am si eu o intrebare legata de o asigurare de viata. Am o polita la care vreau sa renunt si ma intereseaza daca imi pot recupera sumele platite pana ... (vezi toată discuția)