avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... scoatere repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

scoatere repartitoare

buna seara
as dorii sa va intreb daca se pot scote repartitoarele avand in vedere ca in cateva zile o sa ne dea drumul la caldura. in baza a carui lege nr daca exista.
cum ar trebui sa formulam cererea daca nu cer prea mult.
multumesc
elga50 a scris:

O sa va explic daca o sa ne spuneti cat timp au stat repartitoarele montate pe calorifere si in ce perioada.
Uitati de perioada de vara.


noi l-am cumparat din decembrie 2010 ....si pana in septembrie 2012 n-au stat montate..plus ca au fost pe 0 anul trecut de exemplu....

asta e irelevant, sincer :wassat:...platesc 35 de unitati indiferent de unde sunt... pana si camera e semimobilata si nu e caldura pornita ....:-/

eu vreau sa stiu doar cum se calculeaza caldura fara repartitoare.... daca se poate va rog sa imi spuneti :bow:

multumesc
Intr-un bloc cu repartitoare, apartamentele fara repartitoare vor plati pentru fiecare calorifer din apartament maximul inregistrat pe aceeasi scara la acel model de calorifer (respectiv acelasi SET) inregistrat in apartamentele contorizate + 10%.
"grandanat"

Nimic mai fals !!! Cu tot respectul

Conform Ord. 343, majoritatea nu mai poate decide in defavoarea minoritatii !!!
Cine doreste, pana la ultimul prooprietar, poate beneficia de serviciile de citire si calcul ale firmei de citiri repartitoare.
Calculul se face conform Ord. 343/2010.
Cine vrea sa renunte la repartitoare este liber sa o faca si va fi considerat ca facand parte din categoria celor fara repartitoare.
Contractul cu firma de citiri inceteaza atunci cand si ultimul proprietar doreste sa renunte la serviciile de citire si calcul, in conditiile contractului incheiat intre Asociatie si Operatorul (firma de citiri) autorizat ANRSC.

Numai bine va doresc !
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
calineanu, utilizator
calineanu

Nu mai preluati mecanic aberatiile, falsurile ANRSC. ANRSC reglementeaza si ofera "explicati" in functie de interesele firmelor prestatoare, ajungand sa se contrazica, de dragul firmelor.
Asa cum am mai spus, procentul de 80% (100% in Europa de vest) nu e o simpla problema de cvorum, altfel ar fi reglementata in legea asociatiilor de proprietari, ci o conditie tehnico-stiintifica. Nici nu ar exista un motiv rational ca pentru montarea repartitoarelor sa se ceara un cvorum mai mare decat pentru modificarea statutului asociatiei de proprietari, de exemplu.
Procentul de 80% este o conditie tehnica cumulativa pentru utilizarea repartitoarelor, nu doar pentru montare.
Art. 23, al. (1) şi (2), art. 42 din Anexa 3 (Normativ tehnic) din Ordinul 233/2004: SE INTERZIC montarea, punerea în funcţiune, utilizarea şi exploatarea sistemelor de repartizare a costurilor, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile tehnice impuse în prezentul normativ tehnic.
Art. 6, din Anexa 3 a Ordinului 233/2004 prevede că sistemele de repartizare a costurilor pentru încălzire pot fi utilizate numai dacă: i) 80% din proprietarii spaţiilor cu destinaţie de locuinţă preluaţi în facturare individuală au montate sisteme de repartizare a costurilor pe toate corpurile de încălzire racordate..
Initial era vb de 100% pana in 2006.
Ce ratiune este sa ceri un procent de 80% doar la montare?

"Contractul cu firma de citiri inceteaza atunci cand si ultimul proprietar doreste sa renunte la serviciile de citire si calcul"
Aberatia asta a fost invocata de ANRSC pe gatul proprietarilor cand acestia s-au desteptat si au inceput sa renunte la repartitoare. Astfel se salveaza afacerile firmelor, prin inselaciune. Stiu cazuri cand si 2/3 din proprietari au vrut sa renunte, dar i-a prostit ANRSC ca nu se poate.
Vreau sa vad si eu ce metoda de calcul se foloseste in ipoteza unui singur proprietar cu repartitoare, sau chiar mai multi, dar sub 80%#-o#-o


Daca se incearca calculul unui apartament fara repartitoare utilizand maximul inregistrat... bla , bla, bla....

Dar daca acel calorifer inregistreaza 50% din consumul condominiului, apartamentului fara repartitoare se pot repartiza 60% ?.:-/

Alte discuții în legătură

A.n.r.s.c - modificarea legislatiei privind sistemul de incalzire in locuintele dotate cu repartitoare Daniela_2014 Daniela_2014 As dori sa stiu daca la acest moment exista un act emis (lege, hg, ordin) cu privire la interzicerea inchiderii repartitoarelor in locuinte si, implicit ... (vezi toată discuția)
Ordinul 343.2010 anrsc Ionel Manolache Ionel Manolache 1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)